Ugnsomelett med stuvad svamp

Omelett i ugn är enklaste sättet att göra en fin omelett på som räcker till många. Här får omeletten god smak av en mild svampstuvning som görs med champinjoner, skogschampinjoner eller portabello. Omelett i ugn passar på buffén eller till lunch med en god grönsallad.

Ingredienser
4 portioner
8  ägg
3 dl mjölk
1 tsk salt
1 krm nymalen svartpeppar
 smör eller margarin till formen
Stuvning
500 g svamp ex. champinjoner, kastanjechampinjoner, portabello
1  rödlök
2 msk smör eller margarin
 flingsalt
 svartpeppar
3 dl vispgrädde
1 tsk majsstärkelse (Maizena)
1  kruka bladpersilja
Gör så här
00:20:00
00:03:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2611 KJ / 623 kCal
Fett54 g
Salt4 g
Kolhydrater13 g
Protein23 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
14 stGott med lite svampfond i redningen
Charlotta
Perfekt på julbordet!!
Thomas
Jättebra recept. Jag tog bort majsstärkelsen och ersatte den med vetemjöl. Jag hade ingen färsk svamp, så jag tog 400 gram skivade Champinjoner på konservburk. Eva-Mari Karlsson. Det var 2 msk vetemjöl och ca 2 dl mjölk.
Eva-mari