Rotmos med svamppytt och fetaost

Betyg 3.9 av 5.
37 personer har röstat
3
Rotmos med svamppytt och fetaost

Svamppytten med lök och purjolök blir ett krispigt tillbehör som passar fint till det klassiskt fluffiga rotmoset. Ihop med salt fetaost och söta ärter blir det en smakrik och mättande vegetarisk rätt!

Ett recept från:
Buffé nr 2, 2015

Rotmos med svamppytt och fetaost

Ingredienser

4 portioner
500 g kålrot
200 g morot
500 g potatis
3 msk smör
250 g frysta gröna ärtor
150 g fetaost
salt
svartpeppar

Svamppytt

1 rödlök
1 liten purjolök (à ca 150 g)
500 g blandad svamp (t ex champinjoner, ostronskivling eller portobello)
4 msk smör

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.9 av 5.
37 personer har röstat

Kommentarer

Varför lagade jag detta? Usch å skärp er!

Christina

2021-11-07

Så gott !! att till och med "herr´n i huset" var förvånad att han inte behövde kött till rätten.

Monica

2017-02-26

Gott, nyttigt och enkelt! Allt skalande kan dock tära på tålamodet...

Rasmus

2015-03-26

Näringsvärde per portion

Energi2310 KJ / 552 kCal
Fett31 g
Salt3.26 g
Kolhydrater46 g
Protein17 g

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

Marinerad svamp
Betyg 4.7 av 5.
3 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Svamp-shawarma – Vego kebab
Betyg 3.9 av 5.
7 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Svamptacos med spetskål och grön tahinisås
Betyg 4.5 av 5.
38 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Vegetarisk bourguignon med svamp
Betyg 4.6 av 5.
122 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Rostad pumpa med belugalinser, svamp och tahinisås
Betyg 4.3 av 5.
34 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Rotfruktsris med kryddig korv
Betyg 2.8 av 5.
4 personer har röstat
Under 45 min att tillaga