Rotmos med svamppytt och fetaost

37
3
Rotmos med svamppytt och fetaost

Svamppytten med lök och purjolök blir ett krispigt tillbehör som passar fint till det klassiskt fluffiga rotmoset. Ihop med salt fetaost och söta ärter blir det en smakrik och mättande vegetarisk rätt!

Ett recept från:
Buffé nr 2, 2015

Rotmos med svamppytt och fetaost

Ingredienser

4 portioner
500 g kålrot
200 g morot
500 g potatis
3 msk smör
250 g frysta gröna ärtor
150 g fetaost
salt och svartpeppar

Svamppytt

1 rödlök
1 liten purjolök (à ca 150 g)
500 g blandad svamp (t ex champinjoner, ostronskivling eller portobello)
4 msk smör

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: Välj laktosfritt matfett och laktosfri fetaost.
Gör mjölkproteinfri: Välj mjölkproteinfritt matfett och byt ut fetaost mot tofu.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

37

Kommentarer

Christina

2021-11-07

Varför lagade jag detta? Usch å skärp er!

Monica

2017-02-26

Så gott !! att till och med "herr´n i huset" var förvånad att han inte behövde kött till rätten.

Rasmus

2015-03-26

Gott, nyttigt och enkelt! Allt skalande kan dock tära på tålamodet...

Näringsvärde per portion

Energi 2310 KJ / 552 kCal
Fett 31 g
Salt 3.26 g
Kolhydrater 46 g
Protein 17 g
Läs mer om näringsvärden