Ugnsomelett med salladslök

0
0 Klimatsmart
Ugnsomelett med salladslök

Varför äter man inte omelett oftare? Det är ju så enkelt och gott! Här är ett recept på en ugnsomelett med salladslök som du smaksätter med soja, sesamolja och sesamfrö. Gott som en del av en asiatisk brunch tillsammans med stekt svamp, jätteräkor eller kyckling.

Skriv ut
Ugnsomelett med salladslök

Ingredienser

4 portioner
125 g
salladslök
1
vitlöksklyfta
6
ägg
1 dl
vatten
1/2 dl
japansk soja
2 tsk
sesamolja
1/2 tsk
olja
2 msk
sesamfrö
1/2
ask krasse (à ca 50 g)

För alla

Fri från gluten, laktos och mjölkprotein. Innehåller ägg.

Under 45 minuter

Gör så här

Tips

Servera som en del av en asiatisk brunch tillsammans med stekt svamp, jätteräkor eller kyckling.

Vad tyckte du om receptet?

0

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 764 KJ / 182 kCal
Fett 13 g
Salt 2.5 g
Kolhydrater 3 g
Protein 13 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0 - 0,5 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept