Ugnsomelett med salladslök

Varför äter man inte omelett oftare? Det är ju så enkelt och gott! Här är ett recept på en ugnsomelett med salladslök som du smaksätter med soja, sesamolja och sesamfrö. Gott som en del av en asiatisk brunch tillsammans med stekt svamp, jätteräkor eller kyckling.

Ingredienser
4 portioner
125 g salladslök
1 vitlöksklyfta
6 ägg
1 dl vatten
1/2 dl japansk soja
2 tsk sesamolja
1/2 tsk olja
2 msk sesamfrö
1/2 ask krasse (à ca 50 g)
Gör så här
00:20:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi764 KJ / 182 kCal
Fett13 g
Salt2.5 g
Kolhydrater3 g
Protein13 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer