UNDER 45 MIN | Medel

Ugnsomelett med salladslök

Varför äter man inte omelett oftare? Det är ju så enkelt och gott! Här är ett recept på en ugnsomelett med salladslök som du smaksätter med soja, sesamolja och sesamfrö. Gott som en del av en asiatisk brunch tillsammans med stekt svamp, jätteräkor eller kyckling.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 175°C.
  2. Ansa och strimla salladslöken fint. Skala och riv vitlöken.
  3. Vispa ihop ägg, vatten, soja, vitlök och sesamolja.
  4. Smörj en ugnssäker form (ca 20x15 cm) med oljan. Lägg i salladslök, häll i äggblandningen. Grädda mitt i ugnen ca 20 minuter eller tills omeletten stelnat.
  5. Rosta sesamfröna i en torr stekpanna. 
  6. Garnera omeletten med klippt krasse och rostade sesamfrön.

För alla

Fri från gluten, laktos och mjölkprotein. Innehåller ägg.

Tips

Servera som en del av en asiatisk brunch tillsammans med stekt svamp, jätteräkor eller kyckling.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 125 g salladslök
  • 1 vitlöksklyfta
  • 6 ägg
  • 1 dl vatten
  • 1/2 dl japansk soja
  • 2 tsk sesamolja
  • 1/2 tsk olja
  • 2 msk sesamfrö
  • 1/2 ask krasse (à ca 50 g)

Näringsvärde
Per portion

Energi 764 kJ / 182 kCal

Klimatguide

0 - 0,5 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept