Ugnsomelett med salladslök

Betyg 3 av 5.
2 personer har röstat
0Klimatsmart
Ugnsomelett med salladslök

Varför äter man inte omelett oftare? Det är ju så enkelt och gott! Här är ett recept på en ugnsomelett med salladslök som du smaksätter med soja, sesamolja och sesamfrö. Gott som en del av en asiatisk brunch tillsammans med stekt svamp, jätteräkor eller kyckling.

Ugnsomelett med salladslök

Ingredienser

4 portioner
125 g  salladslök
1   vitlöksklyfta
6   ägg
1 dl  vatten
1/2 dl  japansk soja
2 tsk  sesamolja
1/2 tsk  olja
2 msk  sesamfrö
1/2   ask krasse (à ca 50 g)

För alla

Fri från gluten, laktos och mjölkprotein. Innehåller ägg.

Gör så här

Tips

Servera som en del av en asiatisk brunch tillsammans med stekt svamp, jätteräkor eller kyckling.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3 av 5.
2 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi764 KJ / 182 kCal
Fett13 g
Salt2.5 g
Kolhydrater3 g
Protein13 g

Klimatguide

0 - 0,5 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

Under 30 min att tillaga
Ugnsomelett med japanska influenser
Betyg 2.8 av 5.
25 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Över 60 min att tillaga
Grillad chorizo med paprika och cheddaromelett
Betyg 4 av 5.
5 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Hopvikt omelett med svamp och spenat
Betyg 5 av 5.
2 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Vitlöksnudlar med sockerärter och teriyakilax
Betyg 4 av 5.
1 personer har röstat
Under 30 min att tillaga