Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Ugnsomelett med japanska influenser

En matig ugnsomelett med smak av soja, serveras med champinjon- och pak choi-sallad som toppas med en dressing med smak av lime och ingefära. Perfekt till buffén!

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 8 bufféportioner portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 175°C.
  2. Omelett: Vispa ihop ägg, vatten, soja och sesamolja.
  3. Smörj en ugnssäker form med oljan och häll i äggblandningen. Grädda mitt i ugnen 15-20 minuter eller tills omeletten stelnat.
  4. Dressing: Skölj limen, riv skalet och pressa ur saften. Skala och riv ingefäran. Dela, kärna ur och finhacka chilin.
  5. Blanda limeskal och -saft, ingefära, chili, soja och sesamolja till dressingen.
  6. Till servering: Skiva champinjonerna tunt. Skär av roten på pak choien, behåll stjälkarna hela. Blanda champinjoner, pak choi och groddar med dressingen.
  7. Rosta sesamfröna i en torr stekpanna på medelvärme.
  8. Lägg salladen på omeletten och strö över sesamfröna.

För alla

Fri från gluten, laktos och mjölkprotein.
Innehåller ägg.

Ingredienser

Portioner: 8 bufféportioner
Omelett
  • 6 ägg
  • 1 dl vatten
  • 1/2 dl japansk soja
  • 1/2 tsk sesamolja
  • 1/2 tsk olja
Dressing
  • 1/2 lime
  • 1 msk finriven färsk ingefära
  • 1/3 röd peppar
  • 1/2 dl japansk soja
  • 1 tsk sesamolja
Till servering
  • 125 g champinjoner
  • 2 pak choi
  • 50 g groddar
  • 2 msk sesamfrön
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 438 kJ / 105 kCal