Ugnsomelett med salladslök

Betyg 2.8 av 5.4 personer har röstat
Receptet har 0 kommentarer
Receptet är ett klimartsmart val.
Ugnsomelett med salladslök

Varför äter man inte omelett oftare? Det är ju så enkelt och gott! Här är ett recept på en ugnsomelett med salladslök som du smaksätter med soja, sesamolja och sesamfrö. Gott som en del av en asiatisk brunch tillsammans med stekt svamp, jätteräkor eller kyckling.

Ugnsomelett med salladslök

Ingredienser

4 portioner
125 g salladslök
1 vitlöksklyfta
6 ägg
1 dl vatten
1/2 dl japansk soja
2 tsk sesamolja
1/2 tsk olja
2 msk sesamfrö
1/2 ask krasse (à ca 50 g)

Gör så här

00:20:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi764 KJ / 182 kCal
Fett13 g
Salt2.5 g
Kolhydrater3 g
Protein13 g

Klimatguide

0 - 0,5 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

  • Ugnsomelett med japanska influenser
    Betyg 2.8 av 5.25 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Hopvikt omelett med svamp och spenat
    Betyg 4.6 av 5.5 personer har röstat
    Receptet har 2 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Chawanmushi – Japansk äggkräm
    Betyg 4.4 av 5.9 personer har röstat
    Receptet har 1 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad