Vitlöksnudlar med sockerärter och teriyakilax | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Vitlöksnudlar med sockerärter och teriyakilax

Vitlöksnudlar med sockerärtor och teriyakilax är en fräsch, god och lättlagad måltid med kort tillagningstid. Nudlarna och sockerärtorna får en härlig smak av vitlök, salt och peppar innan de serveras med laxfiléer, som stekts i teriyakisås.

Detta är ett recept från Buffé nr 6, 2002
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka risbandnudlar enligt anvisning på paketet. Värm sesamolja, rapsolja med pressad vitlöksklyfta i en kastrull. Lägg i nudlarna. Krydda med peppar. Värm försiktigt under omrörning. Salta lätt. Vänd ner tinade sockerärter. Håll varmt.
  2. Salta och peppra laxfilè. Stek dem i en het lättoljad panna i ca 3 minuter på varje sida. Häll på teriyakisås när 1 minut av stektiden återstår, vänd laxen och låt såsen koka in.
  3. Lägg upp vitlöksnudlarna och toppa med laxbitar och ev krasse.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 200 g risbandsnudlar
  • 1/2 msk sesamolja
  • 1/2 msk rapsolja
  • 1 liten pressad vitlöksklyfta
  • 200 g tinade sockerärtor
  • 4 bitar laxfiléer (à 125 g)
  • 1/2 dl teriyakisås
  • krasse
Lägg till i inköpslistan

Kupongen är laddad

Färsk laxfilé i bit, vacpack

10 % rabatt

ICA Gott Liv 600 g

Mer info