Ugnslax med honungsrostad brysselkål med apelsin

Lax i ugn är alltid ett bra val. För att göra rätten ännu godare adderar vi säsongens favorit, nämligen brysselkål. Koka brysselkålen ihop med honung och apelsinsaft för att ge den en härlig fräschör. Ta även tillvara på apelsinskalet genom att riva ner det i creme fraiche och servera som sås till rätten.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 49 2021

Ingredienser
4 portioner
900 g delikatesspotatis
1/2 apelsin
2 dl sojabaserad fraiche
salt
peppar
1/2 förp färsk basilika (à 20 g)
600 g laxfilé
500 g brysselkål
1 msk rapsolja
1 1/2 msk honung
Gör så här
00:20:00
00:10:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2747 KJ / 658 kCal
Fett34 g
Salt1 g
Kolhydrater45 g
Protein38 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Vissa i vår familj är inte så förtjusta i brysselkål men dessa var riktigt goda.
Ulla-märta
2021-03-23Brysselkålen var supergoda!
Petra
2020-12-06