Ugnslax med honungsrostad brysselkål med apelsin

11
2 Klimatsmart
Ugnslax med honungsrostad brysselkål med apelsin

Lax i ugn är alltid ett bra val. För att göra rätten ännu godare adderar vi säsongens favorit, nämligen brysselkål. Koka brysselkålen ihop med honung och apelsinsaft för att ge den en härlig fräschör. Ta även tillvara på apelsinskalet genom att riva ner det i creme fraiche och servera som sås till rätten.

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 50 2020

Ugnslax med honungsrostad brysselkål med apelsin

Ingredienser

4 portioner
900 g
delikatesspotatis
1/2
apelsin
2 dl
sojabaserad fraiche
-
salt
-
peppar
1/2
förp färsk basilika (à 20 g)
600 g
laxfilé
500 g
brysselkål
1 msk
rapsolja
1 1/2 msk
honung

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

11

Kommentarer

Ulla-märta

2021-03-23

Vissa i vår familj är inte så förtjusta i brysselkål men dessa var riktigt goda.

Petra

2020-12-06

Brysselkålen var supergoda!

Näringsvärde per portion

Energi 2747 KJ / 658 kCal
Fett 34 g
Salt 1 g
Kolhydrater 45 g
Protein 38 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0 - 0,5 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept