Ugnsstekt lax med rostad brysselkål och basilikakräm

Betyg 4.6 av 5.
23 personer har röstat
4
Ugnsstekt lax med rostad brysselkål och basilikakräm

När lax får tillagas i ugn blir den perfekt saftig. Även potatisen och brysselkålen tillagas i ugnen för perfekt yta och kärna, och allt tillagas även på samma plåt! En smakrik och fräsch sås på matyoghurt och basilika serveras till, och även lite tomater för extra färg!

Ugnsstekt lax med rostad brysselkål och basilikakräm

Ingredienser

4 portioner
900 g delikatesspotatis
500 g brysselkål
2 gula lökar
2 msk olja
salt
peppar
600 g laxfilé
1/2 förp romanticatomater (à 400 g)
1/2 kruka basilika
2 dl matyoghurt

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.6 av 5.
23 personer har röstat

Kommentarer

Gott, festligt, snabbt och enkelt! En succé hemma hos mig 🥰

Rebecca

2021-12-04

Succé i familjen, även hos tonåringarna.

Margareta

2021-01-14

Gott, enkelt och snabbt! Använde citronpeppar till såsen, det tillförde lite syra. 🥰

Milena

2020-12-16

Näringsvärde per portion

Energi2723 KJ / 651 kCal
Fett33 g
Salt1.2 g
Kolhydrater44 g
Protein40 g

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

Ugnslax med honungsrostad brysselkål med apelsin
Betyg 3.9 av 5.
12 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Friterad brysselkål med kaprisdipp
Betyg 4 av 5.
7 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Pasta med grönkålspesto
Betyg 3.5 av 5.
6 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Brysselkål i ugn
Betyg 5 av 5.
4 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Parmesanrostad brysselkål
Betyg 4.2 av 5.
5 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Under 45 min att tillaga