Ugnsstekt lax med rostad brysselkål och basilikakräm
När lax får tillagas i ugn blir den perfekt saftig. Även potatisen och brysselkålen tillagas i ugnen för perfekt yta och kärna, och allt tillagas även på samma plåt! En smakrik och fräsch sås på matyoghurt och basilika serveras till, och även lite tomater för extra färg!
Ingredienser
4 portioner
900 g delikatesspotatis
500 g brysselkål
2 gula lökar
2 msk olja
salt
peppar
600 g laxfilé
1/2 förp romanticatomater (à 400 g)
1/2 kruka basilika
2 dl matyoghurt
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2723 KJ / 651 kCal
Fett33 g
Salt1.2 g
Kolhydrater44 g
Protein40 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Gott, festligt, snabbt och enkelt! En succé hemma hos mig 🥰
Rebecca
2021-12-04Succé i familjen, även hos tonåringarna.
Margareta
2021-01-14Gott, enkelt och snabbt! Använde citronpeppar till såsen, det tillförde lite syra. 🥰
Milena
2020-12-16