Ugnsstekt lax med rostad brysselkål och basilikakräm

14
3 Klimatsmart
Ugnsstekt lax med rostad brysselkål och basilikakräm

När lax får tillagas i ugn blir den perfekt saftig. Även potatisen och brysselkålen tillagas i ugnen för perfekt yta och kärna, och allt tillagas även på samma plåt! En smakrik och fräsch sås på matyoghurt och basilika serveras till, och även lite tomater för extra färg!

Skriv ut
Ugnsstekt lax med rostad brysselkål och basilikakräm

Ingredienser

4 portioner
900 g
delikatesspotatis
500 g
brysselkål
2
gula lökar
2 msk
olja
-
salt
-
peppar
600 g
laxfilé
1/2
förp romanticatomater (à 400 g)
1/2
kruka basilika
2 dl
matyoghurt

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri yoghurt.
Gör mjölkproteinfri: byt ut yoghurt till mjölkproteinfri ersättningsprodukt.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

14

Kommentarer

Margareta

2021-01-14

Succé i familjen, även hos tonåringarna.

Milena

2020-12-16

Gott, enkelt och snabbt! Använde citronpeppar till såsen, det tillförde lite syra. 🥰

Cecilia

2020-10-31

Grymt gott! Ugnsbakad brysselkål lyfter hela maträtten! Lite oväntat och säkert en ingrediens som får vissa att tveka men jag lovar att det är värt att prova. Mums.

Näringsvärde per portion

Energi 2723 KJ / 651 kCal
Fett 33 g
Salt 1.2 g
Kolhydrater 44 g
Protein 40 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept