Fläskkarré med apelsingräddsås och rostad brysselkål
En klassisk fläskkarré piffas här upp med en apelsingräddsås och härlig rostad brysselkål. Servera den med härlig nykokt potatis och du har en rätt som funkar lika väl en tisdag som en söndag. Perfekt tycker vi!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 47 2019
Ingredienser
4 portioner
900 g potatis (gärna Amadine)
550 g fryst brysselkål
1 msk olja
salt
peppar
1 apelsin (à ca 300 g)
4 skivor benfri fläskkarré (à ca 150 g)
2 1/2 dl matlagningsgrädde
För alla
Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri matlagningsgrädde.
Gör mjölkproteinfri: byt ut matlagningsgrädde mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt.
Gör så här
Tips
Rosta potatisen i ugnen och låt brysselkålen steka med sista 10 minuterna.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2540 KJ / 606 kCal
Fett27 g
Salt1 g
Kolhydrater52 g
Protein33 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Lite snålt med såsen men det var gott
Ida
2019-11-21Hällde i lite kalv buljong för mer smak i såsen.
Anette
2019-11-19