UNDER 45 MIN | Medel

Fläskkarré med apelsingräddsås och rostad brysselkål

En klassisk fläskkarré piffas här upp med en apelsingräddsås och härlig rostad brysselkål. Servera den med härlig nykokt potatis och du har en rätt som funkar lika väl en tisdag som en söndag. Perfekt tycker vi!

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 47, 2019
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Tina brysselkålen.
  2. Sätt ugnen på 225°C och sätt in en långpanna.
  3. Koka potatisen.
  4. Blanda brysselkålen med hälften av oljan, salt och peppar och häll ut på den förvärmda långpannan. Sätt in mitt i ugnen ca 10 minuter eller tills kålen är mjuk.
  5. Pressa saften från apelsinen.
  6. Stek karrén i resten av oljan i en stekpanna. Krydda med salt och peppar. Häll i apelsinjuicen och grädden och låt sjuda ca 6 minuter.
  7. Servera karrén i såsen med potatis och brysselkål.

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri matlagningsgrädde.
Gör mjölkproteinfri: byt ut matlagningsgrädde mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt.

Tips

Rosta potatisen i ugnen och låt brysselkålen steka med sista 10 minuterna.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 900 g potatis (gärna Amadine)
  • 550 g fryst brysselkål
  • 1 msk olja
  • salt
  • peppar
  • 1 apelsin (à ca 300 g)
  • 4 skivor benfri fläskkarré (à ca 150 g)
  • 2 1/2 dl matlagningsgrädde

Näringsvärde
Per portion

Energi 2540 kJ / 606 kCal

Klimatguide

0,5 - 1,4 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept