Fläskkarré med apelsingräddsås och rostad brysselkål

Betyg 2.3 av 5.
7 personer har röstat
2
Fläskkarré med apelsingräddsås och rostad brysselkål

En klassisk fläskkarré piffas här upp med en apelsingräddsås och härlig rostad brysselkål. Servera den med härlig nykokt potatis och du har en rätt som funkar lika väl en tisdag som en söndag. Perfekt tycker vi!

Ett recept från:
ICAs matkasse v 47 2019

Fläskkarré med apelsingräddsås och rostad brysselkål

Ingredienser

4 portioner
900 g potatis (gärna Amadine)
550 g fryst brysselkål
1 msk olja
salt
peppar
1 apelsin (à ca 300 g)
4 skivor benfri fläskkarré (à ca 150 g)
2 1/2 dl matlagningsgrädde

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 2.3 av 5.
7 personer har röstat

Kommentarer

Lite snålt med såsen men det var gott

Ida

2019-11-21

Hällde i lite kalv buljong för mer smak i såsen.

Anette

2019-11-19

Näringsvärde per portion

Energi2540 KJ / 606 kCal
Fett27 g
Salt1 g
Kolhydrater52 g
Protein33 g

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

Jultallrik med äppelkarré, brysselkål och halloumi
Betyg 4.1 av 5.
19 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Apelsinstekt brysselkål med knaperstekt fläsk
Betyg 4.4 av 5.
12 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Karré i gräddsås med cornichoner
Betyg 3.3 av 5.
4 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Brysselkål med getost och fikon
Betyg 3.2 av 5.
54 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Kyckling med apelsinstekt brysselkål och potatisgratäng
Betyg 4.1 av 5.
10 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Porchetta med rostade skockor och brysselkål
Betyg 4.1 av 5.
9 personer har röstat
Över 60 min att tillaga