Fläskkarré med apelsingräddsås och rostad brysselkål

6
2
Fläskkarré med apelsingräddsås och rostad brysselkål

En klassisk fläskkarré piffas här upp med en apelsingräddsås och härlig rostad brysselkål. Servera den med härlig nykokt potatis och du har en rätt som funkar lika väl en tisdag som en söndag. Perfekt tycker vi!

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 47 2019

Fläskkarré med apelsingräddsås och rostad brysselkål

Ingredienser

4 portioner
900 g
potatis (gärna Amadine)
550 g
fryst brysselkål
1 msk
olja
-
salt
-
peppar
1
apelsin (à ca 300 g)
4
skivor benfri fläskkarré (à ca 150 g)
2 1/2 dl
matlagningsgrädde

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri matlagningsgrädde.
Gör mjölkproteinfri: byt ut matlagningsgrädde mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt.

Under 45 minuter

Gör så här

Tips

Rosta potatisen i ugnen och låt brysselkålen steka med sista 10 minuterna.

Vad tyckte du om receptet?

6

Kommentarer

Ida

11/21/2019

Lite snålt med såsen men det var gott

Anette

11/19/2019

Hällde i lite kalv buljong för mer smak i såsen.

Näringsvärde per portion

Energi 2540 KJ / 606 kCal
Fett 27 g
Salt 1 g
Kolhydrater 52 g
Protein 33 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept