Sallad med rå brysselkål, apelsin och mandel

Betyg 4.2 av 5.
5 personer har röstat
3
Sallad med rå brysselkål, apelsin och mandel

Brysselkål kanske äts mest till jul, men passar verkligen året om. Skiva brysselkålen och zucchinin extra tunt och blanda med god apelsindressing. Toppa kålsalladen med mandel och parmesan.

Sallad med rå brysselkål, apelsin och mandel

Ingredienser

8 bufféportioner
500 g brysselkål
1/2 zucchini (à ca 150 g)
skal och saft av 1 apelsin (1 apelsin motsvarar 1/2 dl saft)
3 msk vitvinsvinäger
5 msk olivolja
salt
svartpeppar
2 dl hyvlad parmesan
1 kruka gräslök
2 dl marconamandel eller hel skållad mandel

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.2 av 5.
5 personer har röstat

Kommentarer

Jag kommer att köra på färsk, okokt. Tunt strimlad blir det nog krispigt och gott

Hanna

2023-12-23

Fråga igen: ska brysselkålen vara tillagad på nåt vis? Kokt? Eller tinad från fryst (blir ju lite halvmosig då)? Eller helt enkelt bara FÄRSK?! // En som undrar

Anna

2023-12-22

Hej Anna! Det är färsk brysselkål som används i detta recept. Hoppas det smakar! Hälsningar Lisa

Redaktionen

2023-12-28

Ska inte Brysselkålen kokas?

Lena

2022-12-08

Näringsvärde per bufféportion

Energi1034 KJ / 248 kCal
Fett20 g
Salt0.4 g
Kolhydrater5 g
Protein11 g

Testa liknande recept

Brysselkålspizza med taleggio
Betyg 3.5 av 5.
39 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Ljummen kålsallad med lingondressing och rostad mandel
Betyg 3.7 av 5.
14 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Pasta med brysselkål, getost och fikon
Betyg 4.5 av 5.
6 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Waldorfsallad med brysselkål
Betyg 4.8 av 5.
5 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Brysselkål och rödkålsris i chimichurri
Betyg 3.8 av 5.
8 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Vitlöksrostad brysselkål med söt ingefärsdressing
Betyg 3.5 av 5.
53 personer har röstat
Under 45 min att tillaga