Ugnslax med honungsrostad brysselkål med apelsin

Betyg 3.9 av 5.12 personer har röstat
Receptet har 2 kommentarer
Receptet är ett klimartsmart val.
Ugnslax med honungsrostad brysselkål med apelsin

Lax i ugn är alltid ett bra val. För att göra rätten ännu godare adderar vi säsongens favorit, nämligen brysselkål. Koka brysselkålen ihop med honung och apelsinsaft för att ge den en härlig fräschör. Ta även tillvara på apelsinskalet genom att riva ner det i creme fraiche och servera som sås till rätten.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 49 2021

Ugnslax med honungsrostad brysselkål med apelsin

Ingredienser

4 portioner
900 g delikatesspotatis
1/2 apelsin
2 dl sojabaserad fraiche
salt
peppar
1/2 förp färsk basilika (à 20 g)
600 g laxfilé
500 g brysselkål
1 msk rapsolja
1 1/2 msk honung

Gör så här

00:20:00
00:10:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

2 st
  • Vissa i vår familj är inte så förtjusta i brysselkål men dessa var riktigt goda.

    Ulla-märta

  • Brysselkålen var supergoda!

    Petra

Näringsvärde per portion

Energi2747 KJ / 658 kCal
Fett34 g
Salt1 g
Kolhydrater45 g
Protein38 g

Klimatguide

0 - 0,5 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept