Fisk med purjo och tomat
En nyttig och fräsch fiskrätt är denna med purjolök och tomat som du serverar med nykokt pressad potatis. Den ugnslagade fiskfilén av sej eller spätta får en fin sötma från tomaterna och purjolöken samt en frisk smak från den färska dillen.
Ingredienser
4 portioner
600 g fiskfilé (sej eller spätta)
1 tsk salt
1 tsk citronpeppar
1 1/2 purjolökar
6 tomater
1 knippa dill
1/2 dl flytande margarin
8 potatisar
För alla
Rätten är fri från gluten men innehåller laktos och mjölkprotein.
Gör laktos- och mjölkproteinfri: Lägg 50 g mjölkfritt margarin i små klickar på fisken i stället för flytande margarin (för 4 port).
Gör så här
Tips
Det finns även utrymme för en dessert. Skåra 4 bananer längst med igenom skalet och peta i 2 mörka chokladbitar i varje (för 4 port). Lägg bananerna i ugnen i eftervärmen efter fisken. Ät de varma bananerna direkt ur skalet med en liten sked.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2577 KJ / 615 kCal
Kommentarer
Jag byter ut potatismoset mot blomkål- eller broccolimos .
Anette
2012-03-11Om det finns så använder jag laktosfri smör eller liknande
Anette
2012-03-11Jag använde rödspättefiléer och persilja istället för dill, jättegott blev det.
Berit
2006-02-21