Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Fisk med purjo och tomat

En nyttig och fräsch fiskrätt är denna med purjolök och tomat som du serverar med nykokt pressad potatis. Den ugnslagade fiskfilén av sej eller spätta får en fin sötma från tomaterna och purjolöken samt en frisk smak från den färska dillen.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 225°C.
  2. Lägg fisken i en ugnssäker form. Strö över salt och citronpeppar.
  3. Skölj, ansa och strimla purjolöken. Skölj och skär tomaterna i klyftor. Hacka dillen.
  4. Fördela purjo, tomater och dill på fisken och droppa över flytande margarin. Tillaga mitt i ugnen i 15-20 min.
  5. Skala och skär potatisen små bitar. Koka potatisen mjuk i lättsaltat vatten ca 10 min. Låt potatisen rinna av och pressa den eventuellt igenom en potatispress innan den serveras till fisken tillsammans med knäckebröd.

För alla

Rätten är fri från gluten men innehåller laktos och mjölkprotein.
Gör laktos- och mjölkproteinfri: Lägg 50 g mjölkfritt margarin i små klickar på fisken i stället för flytande margarin (för 4 port).

Tips

Det finns även utrymme för en dessert. Skåra 4 bananer längst med igenom skalet och peta i 2 mörka chokladbitar i varje (för 4 port). Lägg bananerna i ugnen i eftervärmen efter fisken. Ät de varma bananerna direkt ur skalet med en liten sked.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 600 g fiskfilé (sej eller spätta)
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk citronpeppar
  • 1 1/2 purjolökar
  • 6 tomater
  • 1 knippa dill
  • 1/2 dl flytande margarin
  • 8 potatisar
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2577 kJ / 615 kCal
Läs mer om näringsvärden