Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Stekt lax med sensommarpasta

Denna laxrätt med pasta och sensommargrönsaker är en fräsch och lagom enkelt tillagad rätt med fisk och grönt. Pastan ger du en skön krämighet med crème fraiche och med den stekta laxen kommer sältan till måltiden.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka pastan i rikligt med lättsaltat vatten enligt förpackningens anvisning.
  2. Skölj och snoppa sockerärterna om färska används. Skölj, ansa och halvera rädisorna.
  3. Låt sockerärter och rädisor koka med pastan när ca 3 min återstår av koktiden.
  4. Låt pasta och grönsaker rinna av men spara ca 1 dl av kokvattnet (för 4 port).
  5. Häll tillbaka kokvattnet i grytan och tillsätt crème fraiche, pasta, grönsaker och gärna senap.
  6. Stek laxfiléerna i flytande margarin ca 3 min per sida. Krydda med citronpeppar. Servera den nystekta laxen med sensommarpastan till.

För alla

Rätten innehåller gluten och mjölk.
Gör glutenfri: använd glutenfri pasta.
Gör äggfri: välj äggfri pasta.
Gör laktosfri: använd laktosfri crème fraiche och byt till laktosfritt matfett eller olja.
Gör mjölkproteinfri: använd imat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja), byt till mjölkproteinfritt matfett eller olja.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 280 g tagliatelle
  • 250 g färska eller frysta sockerärtor
  • 1 knippa rädisor
  • 2 dl lätt crème fraiche
  • 4 st laxfilèer (à 125 g)
  • 1 1/2 msk senap
  • 1 msk flytande margarin
  • 1 tsk citronpeppar
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 2463 kJ / -1 kCal
Fett: 23,7 g
Läs mer om näringsvärden