Fiskgryta med parmesanost

Betyg 2.5 av 5.
4 personer har röstat
5
Fiskgryta med parmesanost

Enkel, välsmakande och matig potatis- och fiskgryta med smak av tomat och citron. Genom att toppa grytan med ärtor och parmesanost får rätten extra god arom. Servera gärna med en enkel sallad och bröd.

Fiskgryta med parmesanost

Ingredienser

4 portioner
1 kg  potatisar
1   förp krossade tomater (gärna med basilika, à 500 g)
2 dl  vatten
1 1/2 tsk  salt
1 krm  peppar
500 g  fiskfilé (t ex sej, hoki eller torsk)
1/2 tsk  citronpeppar
300 g  djupfrysta ärtor
100 g  parmesan

För alla

Byt ut osten mot sojabaserad ost om du inte tål mjölk eller laktos.

Gör så här

Tips

Smulad fiskbuljongtärning i stället för salt i grytan ger den en mustigare och fylligare smak.

Gröna tipset: Vill du äta grönt kan fisken bytas ut mot bitar av quorn.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 2.5 av 5.
4 personer har röstat

Kommentarer

Nja det här var ingen succé. Lite tråkigt helt enkelt. Jag hade ändå i lite grädde och en skvätt fiskfond samt ett uns tomatpuré och chili flakes. Men ändå. Inget riktigt djup, saknade mustighet. Parmesanost är ju alltid gott men på den här rätten kändes det lite malplacerat.

Carola

2020-10-28

Tiden i ugnen beror på om fisken är helt tinad eller om det är fryst man utgår från. Även hur tjocka och stora fiskbitarna är om fiskbitarna ligger lite på varandra eller är utspridda i pannan/kastrullen. Tiden är alltid en ca tid. Bättre att ange en lite kortare tid än för lång. I detta fall fisken kan fisken bli överkokt om tiden är för lång. Är inte fisken klar så fortsätter man ytterligare några minuter, fiskens innertemperatur ska vara ca 56 grader. Hälsningar från ICA Köket

Redaktionen

2010-09-16

Gott! Ändrade receptet något. I tomatsåsen hade jag även 1 dl vitt vin och 1 dl grädde. På slutet hade jag rätten i ugnen.

Milla

2006-05-03

Näringsvärde per portion

Energi2540 KJ / 610 kCal

Testa liknande recept

Krämig fisksoppa med potatis
Betyg 3.8 av 5.
54 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Chilifisk med cashewnötter
Betyg 4.4 av 5.
39 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Fiskgratäng med fänkål och ost
Betyg 3.8 av 5.
14 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Torskbullar med gräslöks- och ansjovissås
Betyg 4.6 av 5.
18 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Fiskgratäng med svampsås och purjolök
Betyg 3.1 av 5.
10 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Grillad torskrygg med saffransdoftande fänkål
Betyg 3.6 av 5.
16 personer har röstat
Under 45 min att tillaga