Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Fiskgryta med parmesanost

Enkel, välsmakande och matig potatis- och fiskgryta med smak av tomat och citron. Genom att toppa grytan med ärtor och parmesanost får rätten extra god arom. Servera gärna med en enkel sallad och bröd.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala och skär potatisen i tunna skivor.
  2. Koka upp tomaterna med vatten. Smaka av med salt och peppar. Lägg i potatisen och koka ca 15 minuter under lock.
  3. Skär fisken i kuber och krydda med resten av saltet och citronpeppar.
  4. Lägg fisken på tomat- och potatisbädden och strö över ärterna. Låt koka ytterligare ca 5 minuter tills fisken är genomkokt.
  5. Hyvla eller grovriv parmesanosten.
  6. Servera fiskgrytan med parmesanosten att strö över, strimlad sallad och bröd.

För alla

Byt ut osten mot sojabaserad ost om du inte tål mjölk eller laktos.

Tips

Smulad fiskbuljongtärning i stället för salt i grytan ger den en mustigare och fylligare smak.

Gröna tipset: Vill du äta grönt kan fisken bytas ut mot bitar av quorn.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 kg potatisar
  • 1 förp krossade tomater (gärna med basilika, à 500 g)
  • 2 dl vatten
  • 1 1/2 tsk salt
  • 1 krm peppar
  • 500 g fiskfilé (t ex sej, hoki eller torsk)
  • 1/2 tsk citronpeppar
  • 300 g djupfrysta ärter
  • 100 g parmesanost
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2540 kJ / 610 kCal
Läs mer om näringsvärden