Fiskgryta med parmesanost

Enkel, välsmakande och matig potatis- och fiskgryta med smak av tomat och citron. Genom att toppa grytan med ärtor och parmesanost får rätten extra god arom. Servera gärna med en enkel sallad och bröd.

Ingredienser
4 portioner
1 kg potatisar
1 förp krossade tomater (gärna med basilika, à 500 g)
2 dl vatten
1 1/2 tsk salt
1 krm peppar
500 g fiskfilé (t ex sej, hoki eller torsk)
1/2 tsk citronpeppar
300 g djupfrysta ärtor
100 g parmesan
För alla
Byt ut osten mot sojabaserad ost om du inte tål mjölk eller laktos.
Gör så här
Tips
Smulad fiskbuljongtärning i stället för salt i grytan ger den en mustigare och fylligare smak.
Gröna tipset: Vill du äta grönt kan fisken bytas ut mot bitar av quorn.
Gröna tipset: Vill du äta grönt kan fisken bytas ut mot bitar av quorn.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2540 KJ / 610 kCal
Kommentarer
Nja det här var ingen succé. Lite tråkigt helt enkelt. Jag hade ändå i lite grädde och en skvätt fiskfond samt ett uns tomatpuré och chili flakes. Men ändå. Inget riktigt djup, saknade mustighet. Parmesanost är ju alltid gott men på den här rätten kändes det lite malplacerat.
Carola
2020-10-28Tiden i ugnen beror på om fisken är helt tinad eller om det är fryst man utgår från. Även hur tjocka och stora fiskbitarna är om fiskbitarna ligger lite på varandra eller är utspridda i pannan/kastrullen. Tiden är alltid en ca tid. Bättre att ange en lite kortare tid än för lång. I detta fall fisken kan fisken bli överkokt om tiden är för lång. Är inte fisken klar så fortsätter man ytterligare några minuter, fiskens innertemperatur ska vara ca 56 grader. Hälsningar från ICA Köket
Redaktionen
2010-09-16Gott! Ändrade receptet något. I tomatsåsen hade jag även 1 dl vitt vin och 1 dl grädde. På slutet hade jag rätten i ugnen.
Milla
2006-05-03