Stekt fisk med rödbetspotatis

Betyg 3.2 av 5.
11 personer har röstat
2
Stekt fisk med rödbetspotatis

En smarrig fiskrätt som passar utmärkt som lunch eller middag. Stek fisken och servera den tillsammans med en god rödbetspotatis och pepparrotssås. Enkelt och jättegott!

Stekt fisk med rödbetspotatis

Ingredienser

4 portioner
600 g  fiskfilé t ex torsk eller hoki
1 msk  flytande margarin
1 tsk  salt
1 krm  peppar

Rödbetspotatis

1 kg  färskpotatis
500 g  färska rödbetor
1 msk  olivolja
1 tsk  salt

Pepparrotssås

1   liten bit pepparrot (à ca 40 g)
2 dl  matyoghurt
1/2 tsk  salt

Tillbehör

sallad
bröd

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på brödet.
Gör glutenfri: servera med glutenfritt bröd.
Gör mjölkproteinfri: ersätt matyoghurten med äkta majonnäs utrörd i lite kallt vatten. Stek fisken i mjölkfritt margarin.

Gör så här

Tips

Rör gärna i lite hackat kryddgrönt i såsen t ex persilja, gräslök eller dill.

Gröna tipset: Servera rödbetspotatisen och såsen till stekt tofu om du vill äta grönt.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.2 av 5.
11 personer har röstat

Kommentarer

Jättegott! Lär laga detta fler gånger.

Malin

2005-10-04

De var jättegott. Alla i familjen gillade de. Den rätter kommer vi att laga flera gånger.

Siv

2005-08-06

Näringsvärde per portion

Energi2140 KJ / 510 kCal
Fett13 g

Testa liknande recept

Rysk fisk- och rödbetsgryta
Betyg 3.5 av 5.
2 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Tomat- och ansjovisfisk
Betyg 3.5 av 5.
2 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Hoki med rödbetor och fetaost
Betyg 3.3 av 5.
6 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Fisk med purjo och tomat
Betyg 3.8 av 5.
11 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Stekt hokifilé med varm morotssallad
Betyg 2.5 av 5.
2 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Ugnslagad potatissallad med stekt fiskfilé
Betyg 4.3 av 5.
3 personer har röstat
Under 45 min att tillaga