Stekt fisk med rödbetspotatis

En smarrig fiskrätt som passar utmärkt som lunch eller middag. Stek fisken och servera den tillsammans med en god rödbetspotatis och pepparrotssås. Enkelt och jättegott!

Ingredienser
4 portioner
600 g fiskfilé t ex torsk eller hoki
1 msk flytande margarin
1 tsk salt
1 krm peppar
Rödbetspotatis
1 kg färskpotatis
500 g färska rödbetor
1 msk olivolja
1 tsk salt
Pepparrotssås
1 liten bit pepparrot (à ca 40 g)
2 dl matyoghurt
1/2 tsk salt
Tillbehör
sallad
bröd
För alla
Läs noga ingrediensförteckningen på brödet.
Gör glutenfri: servera med glutenfritt bröd.
Gör mjölkproteinfri: ersätt matyoghurten med äkta majonnäs utrörd i lite kallt vatten. Stek fisken i mjölkfritt margarin.
Gör så här
Tips
Rör gärna i lite hackat kryddgrönt i såsen t ex persilja, gräslök eller dill.
Gröna tipset: Servera rödbetspotatisen och såsen till stekt tofu om du vill äta grönt.
Gröna tipset: Servera rödbetspotatisen och såsen till stekt tofu om du vill äta grönt.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2140 KJ / 510 kCal
Fett13 g
Kommentarer
Jättegott! Lär laga detta fler gånger.
Malin
2005-10-04De var jättegott. Alla i familjen gillade de. Den rätter kommer vi att laga flera gånger.
Siv
2005-08-06