Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Stekt fisk med rödbetspotatis

En smarrig fiskrätt som passar utmärkt som lunch eller middag. Stek fisken och servera den tillsammans med en god rödbetspotatis och pepparrotssås. Enkelt och jättegott!

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 250°C.
  2. Rödbetspotatis: Skrapa potatisen och halvera den. Skala rödbetorna och skär dem i klyftor.
  3. Lägg potatis och rödbetor på en bakpappersklädd plåt. Ringla över olivolja och strö över saltet.
  4. Tillaga mitt i ugnen ca 20 minuter.
  5. Sås: Skala och riv pepparroten. Blanda med matyoghurten och smaka av med salt.
  6. Sära fisken, om den är djupfryst i filéer. Stek filéerna i margarinet 3-4 minuter per sida. Krydda med salt och peppar.
  7. Servera den nystekta fisken med rödbetspotatis, pepparrotssås, sallad och bröd.

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på brödet.
Gör glutenfri: servera med glutenfritt bröd.
Gör mjölkproteinfri: ersätt matyoghurten med äkta majonnäs utrörd i lite kallt vatten. Stek fisken i mjölkfritt margarin.

Tips

Rör gärna i lite hackat kryddgrönt i såsen t ex persilja, gräslök eller dill.

Gröna tipset: Servera rödbetspotatisen och såsen till stekt tofu om du vill äta grönt.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 600 g fiskfilé t ex torsk eller hoki
  • 1 msk flytande margarin
  • 1 tsk salt
  • 1 krm peppar
Rödbetspotatis
  • 1 kg färskpotatis
  • 500 g färska rödbetor
  • 1 msk olivolja
  • 1 tsk salt
Pepparrotssås
  • 1 liten bit pepparrot (à ca 40 g)
  • 2 dl matyoghurt
  • 1/2 tsk salt
Tillbehör
  • sallad
  • bröd
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 2140 kJ / 510 kCal
Fett: 13 g
Läs mer om näringsvärden