Stekt fisk med rödbetspotatis

11
2
Stekt fisk med rödbetspotatis

En smarrig fiskrätt som passar utmärkt som lunch eller middag. Stek fisken och servera den tillsammans med en god rödbetspotatis och pepparrotssås. Enkelt och jättegott!

Stekt fisk med rödbetspotatis

Ingredienser

4 portioner
600 g fiskfilé t ex torsk eller hoki
1 msk flytande margarin
1 tsk salt
1 krm peppar

Rödbetspotatis

1 kg färskpotatis
500 g färska rödbetor
1 msk olivolja
1 tsk salt

Pepparrotssås

1 liten bit pepparrot (à ca 40 g)
2 dl matyoghurt
1/2 tsk salt

Tillbehör

sallad
bröd

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på brödet.
Gör glutenfri: servera med glutenfritt bröd.
Gör mjölkproteinfri: ersätt matyoghurten med äkta majonnäs utrörd i lite kallt vatten. Stek fisken i mjölkfritt margarin.

Gör så här

Tips

Rör gärna i lite hackat kryddgrönt i såsen t ex persilja, gräslök eller dill.

Gröna tipset: Servera rödbetspotatisen och såsen till stekt tofu om du vill äta grönt.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

11

Kommentarer

Malin

2005-10-04

Jättegott! Lär laga detta fler gånger.

Siv

2005-08-06

De var jättegott. Alla i familjen gillade de. Den rätter kommer vi att laga flera gånger.

Näringsvärde per portion

Energi 2140 KJ / 510 kCal
Fett 13 g
Läs mer om näringsvärden