Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Stekt portionsregnbåge med citronsås

Stekt regnbåge med citronsås är en nyttig och vacker fiskrätt som du serverar med kokta potatisklyftor och ärtor. Som tillbehör till fisken och potatisen görs en kall sås på yoghurt och citron med smaksättare som salt, socker och peppar.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala och skär potatisen i klyftor. Koka potatisen mjuk i lättsaltat vatten.
  2. Skölj fisken ut- och invändigt med kallt vatten. Torka av med hushållspapper. Stek fisken på medelstark värme i flytande margarin 5-7 min per sida. Krydda med salt och gärna citronpeppar.
  3. Skölj citronen noga i ljummet vatten. Riv av skalet och blanda med matyoghurten. Smaka av med socker, salt och mald vitpeppar. Koka ärterna i lättsaltat vatten enligt förpackningens anvisning. Servera den nystekta fisken med potatisklyftor, citronsås och ärter samt bröd.

För alla

Stek fisken i mjölkfritt margarin om du inte tål mjölk eller laktos. Koka en varm citronsås av solhavre, mjölkfritt margarin och vetemjöl. Smaka av såsen med citronskal, salt och peppar.

Tips

Får du inte tag på portionsregnbågar går det bra att steka laxkotletter och servera på samma sätt som ovan.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 10 potatisar
  • 4 portionsbitar av regnbåge (à ca 200 g)
  • 1 msk flytande margarin
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk citronpeppar
  • 1 citron
  • 2 dl matlagningsyoghurt
  • 500 g djupfrysta ärter
  • 1 tsk socker
  • 2 1/2 krm salt
  • 1 krm mald vitpeppar
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2468 kJ / 591 kCal
Fett: 0 g
Läs mer om näringsvärden