Stekt portionsregnbåge med citronsås

2
0
Stekt portionsregnbåge med citronsås

Stekt regnbåge med citronsås är en nyttig och vacker fiskrätt som du serverar med kokta potatisklyftor och ärtor. Som tillbehör till fisken och potatisen görs en kall sås på yoghurt och citron med smaksättare som salt, socker och peppar.

Skriv ut
Stekt portionsregnbåge med citronsås

Ingredienser

4 portioner
8 - 10
potatisar
4
portionsbitar av regnbåge (à ca 200 g)
1 msk
flytande margarin
1 tsk
salt
1 tsk
citronpeppar
1
citron
2 dl
matlagningsyoghurt
500 g
djupfrysta ärtor
1 tsk
socker
2 - 2 1/2 krm
salt
1 krm
mald vitpeppar

För alla

Stek fisken i mjölkfritt margarin om du inte tål mjölk eller laktos. Koka en varm citronsås av solhavre, mjölkfritt margarin och vetemjöl. Smaka av såsen med citronskal, salt och peppar.

Gör så här

Tips

Får du inte tag på portionsregnbågar går det bra att steka laxkotletter och servera på samma sätt som ovan.

Vad tyckte du om receptet?

2

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 2468 KJ / 591 kCal
Fett 0 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept