Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Fiskfilé på grön botten

Fiskfilé på grön botten är panerad fisk som ligger på en bädd av fänkålsstånd och salladslökar. Detta goda fiskrecept tillagas enkelt och serveras förslagsvis med klyftpotatis.

Detta är ett recept från Buffé nr 4, 2002
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

Receptet är avsett för 4 portioner.

  1. Skölj och strimla salladslökar och fänkalsstånd.
  2. Fräs det gröna i olja. Krydda med pressad vitlöksklyfta, salt och peppar. Pressa juice från 1 apelsin. Skala och skiva 1 apelsin. Rör ner i grönsakerna. Låt småkoka i 2-3 minuter.
  3. Skär 1 stor fiskfilé (ca 600 g) i 4 bitar. Vänd dem i vetemjöl blandat med salt och citronpeppar. Stek dem i olja i 3-4 minuter per sida.
  4. Lägg fisken över grönsakerna. Garnera med timjankvistar. Servera med klyftpotatis.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 10 salladslökar
  • 1 fänkålsstånd
  • 1 msk olja
  • 1 pressad vitlöksklyfta
  • 1 tsk salt
  • 1 krm peppar
  • juice från 1 apelsin
  • 1 apelsin
  • 1 stor fiskfilé (à ca 600 g) skuren i fjärdedelar
  • 2 msk vetemjöl
  • 1 tsk salt
  • 1/2 tsk citronpeppar
  • 2 msk olja
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?