Ugnsgrillade kycklingben med avokadodipp
Marinerade och krispiga kycklingben är väl riktigt smarrigt, va? Dessa tillagas i ugnen ihop med potatis. När ugnen gör jobbet rör du ihop en dipp med avokado och dukar bordet. Smaklig spis!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 23 2023
Ingredienser
4 portioner
1800 g kycklingben
2 msk olja
2 msk japansk soja
2 msk chilisås
900 g potatis (gärna delikatess)
1 msk olja
salt
peppar
2 avokador
2 dl crème fraiche
1/2 tsk spiskummin
250 g babyplommontomater
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi6016 KJ / 1438 kCal
Fett98 g
Salt4 g
Kolhydrater41 g
Protein94 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Tråkig och smaklös!
Katarina
2024-11-20Hej! Stämmer det verkligen att rätten innehåller 1438 kCal per portion?
Emelie
2023-06-11Hej Emelie! Tack för din fråga. Vi har kontrollräknat och näringsvärden är helt rätt inskrivna. Hälsningar Elina
Redaktionen
2023-06-19God och enkelt rätt. Dock är proportionerna i receptet aningens märkliga. 900 g potatis för 4 port. är lite väl snålt tilltaget. Räcker mer till 2-3 port. Jag använde 1 kg kycklingben till till 900 g potatis vilket var lagom. Potatisen stekte jag i ugnen i ca 40 min istället för de angina 25 min. För kycklingen var 25 min en lagom tid. Lade postis resp. kyckling på var sin sida av plåten för att undvika soggig potatis så långt det var möjligt.
Sylwia
2023-04-09