Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Ugnsgrillad kycklingklubba med coleslaw

Härligt krispiga kycklinglubbor med smakrik coleslaw som du gör av bland annat råkostsallad, crème fraiche, vinäger, senap och chilisås. Servera den läckra kycklingen och smarriga coleslawen med goda ugnsrostade potatisar.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 25, 2014
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 225°C och sätt in en ugnsplåt.
  2. Borsta, skölj och skär potatisen i halvor. Blanda dem med oljan, krydda med salt och peppar.
  3. Lägg kycklingklubborna i en ugnssäker form och salta och peppra. Häll potatisen på den uppvärmda plåten och fös den åt sidan. Ställ formen med kycklingen vid sidan av potatisen. Sätt in mitt i ugnen ca 30 minuter eller tills kycklingens innertemperatur är 82°C.
  4. Blanda crème fraiche med vinäger, senap och chilisås. Smaka av med salt och peppar. Vänd ner råkostsalladen.
  5. Servera kycklingen med potatisen och coleslaw.

För alla

Rätten är fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfri crème fraiche
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraichen mot Sour Supreme (innehåller soja).

Ingredienser

Portioner: 4
  • 900 g fast potatis
  • 1 msk olja
  • salt och peppar
  • 4 kycklingklubbor
  • 1 dl crème fraiche
  • 1 tsk vitvinsvinäger
  • 1 tsk dijonsenap
  • 1 msk chilisås
  • 275 g råkostsallad
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 1940 kJ / 464 kCal