Ugnsfisk med vitlök- och citrondipp

31
3
Ugnsfisk med vitlök- och citrondipp

Ugnsfisk med vitlök- och citrondipp är en tilltalande middagsmåltid med både fisk och grönt. Rosta grönsakerna i ugn ca 25 minuter, lägg fisken ovanpå och tillaga ytterligare ca 10 minuter mitt i ugnen. Strö över persilja och servera med en klick svalkande yoghurt och hårt bröd.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 15 2014

Ugnsfisk med vitlök- och citrondipp

Ingredienser

4 portioner
600 g torskfiléer
900 g fast potatis
1 zucchini
2 rödlökar
3 msk olivolja
salt och peppar
1/2 ask persilja (à 20 g)
1/2 citron
1 vitlöksklyfta
2 dl matyoghurt

För alla

Rätten är fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfri matyoghurt.
Gör mjölkproteinfri: byt ut yoghurten mot Sour Supreme (innehåller soja).

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

31

Kommentarer

Tord sune

2021-01-25

Superenkelt o supergott

Emma

2020-09-26

Jättegott! Jag använde varmluftsugn 200 grader och sänkte sedan till 175 grader. Tog ändå kortare tid än i receptet. Fisken blev saftig och god!

Rosita

2014-04-09

Jätte gott! Fisken blev saftig och såsen gjorde sig bra till rätten. Detta kommer vi att laga fler gånger.

Näringsvärde per portion

Energi 2054 KJ / 489 kCal
Fett 15 g
Salt 1.3 g
Kolhydrater 51 g
Protein 34 g
Läs mer om näringsvärden