Ugnsfisk med vitlök- och citrondipp
Ugnsfisk med vitlök- och citrondipp är en tilltalande middagsmåltid med både fisk och grönt. Rosta grönsakerna i ugn ca 25 minuter, lägg fisken ovanpå och tillaga ytterligare ca 10 minuter mitt i ugnen. Strö över persilja och servera med en klick svalkande yoghurt och hårt bröd.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 15 2014
Ingredienser
4 portioner
600 g torskfiléer
900 g fast potatis
1 zucchini
2 rödlökar
3 msk olivolja
salt
peppar
1/2 ask persilja (à 20 g)
1/2 citron
1 vitlöksklyfta
2 dl matyoghurt
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2054 KJ / 489 kCal
Fett15 g
Salt1.3 g
Kolhydrater51 g
Protein34 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Jag gjorde potatisen på en plåt och zucchini/lök på en annan i varmluftsugn (200C, sen 175C). Tror det var tur då zucchinin var blöt men potatisen blev krispig. Fisken la jag på zucchini plåten. Vi ökade till 3 st zucchini och tog 2 stora rödlökar - tycker generellt att ICA har små portioner grönsaker. Såsen är god, men jag tog ca 4 dl yoghurt till 1 vitlöksklyfta och skalet från en hel citron. Blandade även ner persiljan.
Ingrid
2023-05-16Superenkelt o supergott
Tord sune
2021-01-25Jättegott! Jag använde varmluftsugn 200 grader och sänkte sedan till 175 grader. Tog ändå kortare tid än i receptet. Fisken blev saftig och god!
Emma
2020-09-26