Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Ugnsfisk med vitlök- och citrondipp

Ugnsfisk med vitlök- och citrondipp är en tilltalande middagsmåltid med både fisk och grönt. Rosta grönsakerna i ugn ca 25 minuter, lägg fisken ovanpå och tillaga ytterligare ca 10 minuter mitt i ugnen. Strö över persilja och servera med en klick svalkande yoghurt och hårt bröd.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 15, 2014
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Tina fisken.
  2. Sätt ugnen på 225° C.
  3. Skölj och skiva potatisen i ca 1/2 cm tjocka skivor och zucchinin i ca 1 cm tjocka skivor. Skala och klyfta löken.
  4. Blanda alla grönsaker på en plåt tillsammans med olivoljan. Krydda med salt och peppar.
  5. Rosta mitt i ugnen ca 25 minuter.
  6. Tag ut plåten och sänk ugnstemperaturen till 200° C. Lägg fisken ovanpå grönsakerna, salta och peppra och tillaga ytterligare ca 10 minuter mitt i ugnen.
  7. Hacka persiljan. Skölj citronen och riv skalet. Skala och riv vitlöken. Smaka av yoghurten med citronskal, vitlök, salt och peppar.
  8. Strö persiljan över fisken och grönsakerna. Servera med en klick yoghurt och hårt bröd.

För alla

Rätten är fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfri matyoghurt.
Gör mjölkproteinfri: byt ut yoghurten mot Sour Supreme (innehåller soja).

Ingredienser

Portioner: 4
  • 600 g torskfiléer
  • 900 g fast potatis
  • 1 zucchini
  • 1 rödlök
  • 2 msk olivolja
  • salt och peppar
  • 1/2 ask persilja (à 20 g)
  • 1/2 citron
  • 1 vitlöksklyfta
  • 2 dl matyoghurt
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2005 kJ / 480 kCal