Mpriam heter grytan på grekiska. Genom att laga den i ugnen i stället för på spisen tillagas grönsakerna varsamt och behåller formen bättre. Servera med bröd, fetaost och gärna tsatsiki.
Ett recept från:
Buffé
nr 9,
2017
Kommentarer
Rose
1/2/2021Lägg lite honung 1tsk ungefär 0,5 dl creme fraiche lite cayennepeppar samt i slutet strö över lite Västerbotten ost och sätt på grillen några minuter
Åsa
3/13/2020Jättegod mustig grönsaksgryta! Kommer göras igen. Vi åt den med nybakt bröd, tzatziki, feta och Kalamata Oliver. Smulade även i en grönsaksbuljongtärning som någon tidigare tipsat om.
Ann-christine
8/29/2019Smälter i munnen och milt god för magen. Lös gärna upp en grönsaksbuljongtärning i vattnet och krydda med lite färska örter, samt lite extra peppar. Välj en FIN fetaost som du vet att du gillar, tärna den och vänd i så fort du tar formen ur ugnen. Kalas!