Grekisk grönsaksgryta

Mpriam heter grytan på grekiska. Genom att laga den i ugnen i stället för på spisen tillagas grönsakerna varsamt och behåller formen bättre. Servera med bröd, fetaost och gärna tsatsiki.
Ett recept från:
Buffé nr 9, 2017

Ingredienser
4 portioner
1 gul lök
4 vitlöksklyftor
1/2 purjolök
1 zucchini
1 aubergine
1 morot
2 paprikor (gärna olika färger)
200 g potatis
250 g champinjoner
1 förp krossade tomater (à 400 g)
1 msk tomatpuré
1 dl olivolja
2 dl vatten
2 tsk oregano
2 tsk salt
1 tsk nymalen svartpeppar
Tillbehör
bröd
fetaost
ev tzatziki
Gör så här
00:35:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2907 KJ / 694 kCal
Fett47 g
Salt6.71 g
Kolhydrater41 g
Protein22 g
Kommentarer
Förvånsvärt gott. La till palsternacka. Kommer att göras igen.
Jens
2024-11-21Supergott! Jag hade dock lite mer kryddor i än vad som stod i receptet
Maria
2022-08-01Lägg lite honung 1tsk ungefär 0,5 dl creme fraiche lite cayennepeppar samt i slutet strö över lite Västerbotten ost och sätt på grillen några minuter
Rose
2021-01-02