Grekisk grönsaksgryta

48
4
Grekisk grönsaksgryta

Mpriam heter grytan på grekiska. Genom att laga den i ugnen i stället för på spisen tillagas grönsakerna varsamt och behåller formen bättre. Servera med bröd, fetaost och gärna tsatsiki.

Skriv ut

Ett recept från:
Buffé nr 9, 2017

Grekisk grönsaksgryta

Ingredienser

4 portioner
1
gul lök
4
vitlöksklyftor
1/2
purjolök
1
zucchini
1
aubergine
1
morot
2
paprikor (gärna olika färger)
200 g
potatis
250 g
champinjoner
1
förp krossade tomater (à 400 g)
1 msk
tomatpuré
1 dl
olivolja
2 dl
vatten
2 tsk
oregano
2 tsk
salt
1 tsk
nymalen svartpeppar

Tillbehör

bröd
fetaost
ev tzatziki

För alla

Fri från gluten och ägg om lämpligt bröd bjuds.
Innehåller mjölkprotein.
Gör laktosfri: välj laktosfri fetaost och laktosfri tzaztiki.
Under 45 minuter

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

48

Kommentarer

Rose

1/2/2021

Lägg lite honung 1tsk ungefär 0,5 dl creme fraiche lite cayennepeppar samt i slutet strö över lite Västerbotten ost och sätt på grillen några minuter

Åsa

3/13/2020

Jättegod mustig grönsaksgryta! Kommer göras igen. Vi åt den med nybakt bröd, tzatziki, feta och Kalamata Oliver. Smulade även i en grönsaksbuljongtärning som någon tidigare tipsat om.

Ann-christine

8/29/2019

Smälter i munnen och milt god för magen. Lös gärna upp en grönsaksbuljongtärning i vattnet och krydda med lite färska örter, samt lite extra peppar. Välj en FIN fetaost som du vet att du gillar, tärna den och vänd i så fort du tar formen ur ugnen. Kalas!

Näringsvärde per portion

Energi 2907 KJ / 694 kCal
Fett 47 g
Salt 6.71 g
Kolhydrater 41 g
Protein 22 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept