Mpriam heter grytan på grekiska. Genom att laga den i ugnen i stället för på spisen tillagas grönsakerna varsamt och behåller formen bättre. Servera med bröd, fetaost och gärna tsatsiki.
Fri från gluten och ägg om lämpligt bröd bjuds. Innehåller mjölkprotein. Gör laktosfri: välj laktosfri fetaost och laktosfri tzaztiki.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Tillagat (0)
Vad tyckte du om receptet?
Betyg 4.3 av 5.
8484 personer har röstat
5 st
Kommentarer
Supergott! Jag hade dock lite mer kryddor i än vad som stod i receptet
Maria
2022-08-01
Lägg lite honung 1tsk ungefär 0,5 dl creme fraiche lite cayennepeppar samt i slutet strö över lite Västerbotten ost och sätt på grillen några minuter
Rose
2021-01-02
Jättegod mustig grönsaksgryta! Kommer göras igen. Vi åt den med nybakt bröd, tzatziki, feta och Kalamata Oliver. Smulade även i en grönsaksbuljongtärning som någon tidigare tipsat om.
Kommentarer
Supergott! Jag hade dock lite mer kryddor i än vad som stod i receptet
Maria
2022-08-01Lägg lite honung 1tsk ungefär 0,5 dl creme fraiche lite cayennepeppar samt i slutet strö över lite Västerbotten ost och sätt på grillen några minuter
Rose
2021-01-02Jättegod mustig grönsaksgryta! Kommer göras igen. Vi åt den med nybakt bröd, tzatziki, feta och Kalamata Oliver. Smulade även i en grönsaksbuljongtärning som någon tidigare tipsat om.
Åsa
2020-03-13