Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Enkel

Ugnsfalu med mos

Att tillaga falukorv i ugn med ost är ett enkelt knep om man vill piffa upp vardagsmaten. Med ketchup och bostongurka som smaksättare är den ostgratinerade korven en perfekt smakkompis till hemlagat potatismos. Servera med en god sallad.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 200°C.
  2. Skala och koka potatisen.
  3. Skär skåror i korven men inte ända ner. Lägg den i en ugnssäker form. Bred på ketchup och bostongurka. Strö över osten och sätt in mitt i ugnen ca 20 minuter.
  4. Värm mjölken i en kastrull. Häll av vattnet från potatisen. Stöt sönder potatisen och vispa den med mjölken. Smaka av med salt och peppar.
  5. Skär salladen i bitar.
  6. Servera korven med mos och sallad.

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri mjölk.
Gör mjölkproteinfri: byt ut mjölk mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt. Välj mjölkproteinfritt ostalternativ.

Klimatanpassa

Väljer du att byta falukorven till kycklingkorv minskar du din klimatpåverkan med 73 % och du får även en mer hälsosam måltid.

Tips

Bred över senap också och strö över ströbröd på toppen innan korven sätts in i ugnen.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 900 g mjölig potatis
  • 550 g falukorv
  • 1 dl bostongurka
  • 1 dl riven ost
  • 1 sallad
Att ha hemma
  • 2 msk ketchup
  • 2 dl mjölk
  • salt
  • svartpeppar
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2721 kJ / 649 kCal