Kyckling i grön curry är en god och lättlagad kycklingrätt. Kycklingen får sin ljuva smak av fisksåsen, ostronsås, lime, haricots verts, kokosmjölk och rejält med vitlök. Garnera med basilikablad och servera med jasminris.
Ingredienser
4 portioner
4
kycklingfiléer (4 st motsvarar ca 550 g)
1
gul lök
3
vitlöksklyftor
2
paprikor
150
g
haricots verts (bönor)
2
msk
olja
3
msk
grön currypasta
1
burk kokosmjölk (à 400 ml)
2
msk
fisksås
1
msk
ostronsås
2
tsk
socker
2
msk
vinäger
pressad juice av lime
blad av thaibasilika
jasminris till servering
Gör så här
Vad tyckte du om receptet?
17
5 st
Kommentarer
Habibullah
2022-02-09
På receptet står de 3 msk grön currypasta, så jag följde receptet. Det blev stark som tusan och de går inte att äta maten. Man vill inte gå på toan en vecka efter man har ätit maten, men annars var de gått.
Emmy
2022-02-08
Supergott! Ett av de bästa recepten jag prövat med curry gryta
Ann-charlotte
2021-12-30
Detta var alldeles för mycket grön curry enligt min smak. Kommer att göra det igen med mindre curry
Kommentarer
Habibullah
2022-02-09På receptet står de 3 msk grön currypasta, så jag följde receptet. Det blev stark som tusan och de går inte att äta maten. Man vill inte gå på toan en vecka efter man har ätit maten, men annars var de gått.
Emmy
2022-02-08Supergott! Ett av de bästa recepten jag prövat med curry gryta
Ann-charlotte
2021-12-30Detta var alldeles för mycket grön curry enligt min smak. Kommer att göra det igen med mindre curry