Kyckling i grön curry är en god och lättlagad kycklingrätt. Kycklingen får sin ljuva smak av fisksåsen, ostronsås, lime, haricots verts, kokosmjölk och rejält med vitlök. Garnera med basilikablad och servera med jasminris.
Ingredienser
4 portioner
4 kycklingfiléer (4 st motsvarar ca 550 g)
1 gul lök
3 vitlöksklyftor
2 paprikor
150 g haricots verts (bönor)
2 msk olja
3 msk grön currypasta
1 burk kokosmjölk (à 400 ml)
2 msk fisksås
1 msk ostronsås
2 tsk socker
2 msk vinäger
pressad juice av lime
blad av thaibasilika
jasminris till servering
Gör så här
Har du lagat receptet?
Tillagat (0)
Vad tyckte du om receptet?
Betyg 4.1 av 5.
2323 personer har röstat
6 st
Kommentarer
Vad för vinäger ? Funkar det med citron istället för lime?
Ajla
2023-02-16
På receptet står de 3 msk grön currypasta, så jag följde receptet. Det blev stark som tusan och de går inte att äta maten. Man vill inte gå på toan en vecka efter man har ätit maten, men annars var de gått.
Habibullah
2022-02-09
Supergott! Ett av de bästa recepten jag prövat med curry gryta
Kommentarer
Vad för vinäger ? Funkar det med citron istället för lime?
Ajla
2023-02-16På receptet står de 3 msk grön currypasta, så jag följde receptet. Det blev stark som tusan och de går inte att äta maten. Man vill inte gå på toan en vecka efter man har ätit maten, men annars var de gått.
Habibullah
2022-02-09Supergott! Ett av de bästa recepten jag prövat med curry gryta
Emmy
2022-02-08