Egg fried rice med majs och kyckling
En rätt med asiatisk touch för hela familjen. Stekt ris med ägg, majs och kyckling är en god vardagsmiddag som dessutom är både enkel och snabb att laga! Perfekt att laga när du har kokt ris över.
Ett recept från:
Buffé nr 8, 2022
Ingredienser
4 portioner
3 dl ris
1 knippe salladslök (à 125 g)
200 g vitkål
ca 400 g kycklinglårfilé
1 färsk majskolv eller 3 dl majskorn
3 msk olja
4 ägg
Sås
2 msk finriven ingefära
3/4 dl japansk soja
3 msk ostronsås
1 msk sesamolja
1/2 msk vinäger
Till servering
1 dl rostad lök
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3307 KJ / 790 kCal
Fett39 g
Salt5 g
Kolhydrater72 g
Protein36 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Kanske blivit bättre med annat ris, jag hade bara jasminris och det blev bara en gegga.
Angelica
2024-08-26Jättegott men tog bort ostronssåsen pga allergi och hade i sötsur sås istället och fick lite schvung i det
Elin
2024-02-03Supergott!
Sara
2023-01-21