Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Kolja med sötsura grönsaker

Tillaga din kolja tillsammans med sötsura grönsaker kokade i bland annat chilisås och ostronsås. Servera fisken och grönsakerna tillsammans med kokt ris.

Detta är ett recept från Buffé nr 2, 2003
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Tillaga riset enligt anvisning på paketet.
  2. Rör ihop chilisås, ostronsås, vatten och fond. Låt sjuda i 5 minuter. Smaka av med salt och peppar.
  3. Dela, kärna ur och skär paprikan i 2 x 2 cm stora bitar. Skala och grovhacka löken. Fräs grönsakerna i en het lättoljad kastrull i 2 minuter och blanda ner i såsen.
  4. Koka upp 1 dl lättsaltat vatten (för 4 port) i en stekpanna med lite högre kanter. Halvera fiskbitarna och lägg ner i det sjudande vattnet. Lägg på ett lock och sjud i 3-4 minuter.
  5. Lägg upp fisken på tallrikar. Skeda över sås. Servera med riset.

För alla

Rätten är fri från gluten och ägg.
Gör mjölkfri: kontrollera innehållet i ostronsåsen och fonden.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 4 port jasminris
  • 1 dl chilisås (ketchuptyp)
  • 1 dl ostronsås (asiatisk sås)
  • 1 dl vatten
  • 1 msk konc kycklingfond
  • 1 stor grön paprika
  • 1 gul lök
  • olja
  • 600 g sej- eller koljafilé
Lägg till i inköpslistan

ICA återkallar ICA Wrap med tonfisk Läs mer