Ugnsbakade nektariner med hallon och mandel

5
1
Ugnsbakade nektariner med hallon och mandel

Att äta efterrätt är minst lika trevligt till vardags, men då får man kanske trolla med frukt och bär för att hålla sig på den hälsosamma sidan. Två favoriter i ugn är nektariner och hallon, sötman kommer fram och förhöjs med en aning socker. Servera med en klick yoghurt.

Ugnsbakade nektariner med hallon och mandel

Ingredienser

4 portioner
4 nektariner
1/2 tsk vaniljsocker
2 msk strösocker
250 g svenska frysta hallon
1/2 dl mandelspån

Till servering

turkisk yoghurt

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri turkisk yoghurt.
Gör mjölkproteinfri: byt yoghurt mot mjölkproteinfritt ersättningsalternativ.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

5

Kommentar

Ingrid

2021-08-14

Gott, vi åt med vaniljkvarg.

Näringsvärde per portion

Energi 1038 KJ / 249 kCal
Fett 9 g
Salt 0 g
Kolhydrater 35 g
Protein 5 g
Läs mer om näringsvärden