UNDER 45 MIN | Medel

Ugnsbakade nektariner med hallon och mandel

Att äta efterrätt är minst lika trevligt till vardags, men då får man kanske trolla med frukt och bär för att hålla sig på den hälsosamma sidan. Två favoriter i ugn är nektariner och hallon, sötman kommer fram och förhöjs med en aning socker. Servera med en klick yoghurt.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 250°C.
  2. Halvera och kärna ur nektarinerna. Lägg dem med snittytan upp i en ugnssäker form.
  3. Blanda vanilj- och strösocker. Strö över sockret och tillaga mitt i ugnen först 15 minuter.
  4. Till servering: Strö hallonen runt nektarinerna och strö över mandeln. Tillaga ytterligare 10 minuter. Servera med yoghurt.

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri turkisk yoghurt.
Gör mjölkproteinfri: byt yoghurt mot mjölkproteinfritt ersättningsalternativ.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 4 nektariner
  • 1/2 tsk vaniljsocker
  • 2 msk strösocker
  • 250 g svenska frysta hallon
  • 1/2 dl mandelspån
Till servering
  • turkisk yoghurt

Näringsvärde
Per portion

Energi 1038 kJ / 249 kCal