Ugnsbakade nektariner med hallon och mandel
![Ugnsbakade nektariner med hallon och mandel](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_168772/cf_259/ugnsbakade_nektariner_med_hallon_och_mandel.jpg)
Att äta efterrätt är minst lika trevligt till vardags, men då får man kanske trolla med frukt och bär för att hålla sig på den hälsosamma sidan. Två favoriter i ugn är nektariner och hallon, sötman kommer fram och förhöjs med en aning socker. Servera med en klick yoghurt.
![Ugnsbakade nektariner med hallon och mandel](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_168772/cf_259/ugnsbakade_nektariner_med_hallon_och_mandel.jpg)
Ingredienser
4 portioner
4 nektariner
1/2 tsk vaniljsocker
2 msk strösocker
250 g svenska frysta hallon
1/2 dl mandelspån
Till servering
turkisk yoghurt
För alla
Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri turkisk yoghurt.
Gör mjölkproteinfri: byt yoghurt mot mjölkproteinfritt ersättningsalternativ.
Gör laktosfri: välj laktosfri turkisk yoghurt.
Gör mjölkproteinfri: byt yoghurt mot mjölkproteinfritt ersättningsalternativ.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1038 KJ / 249 kCal
Fett9 g
Salt0 g
Kolhydrater35 g
Protein5 g
Kommentar
Gott, vi åt med vaniljkvarg.
Ingrid
2021-08-14