Stekt potatissallad med kapris, dill och senap

6
0 Klimatsmart
Stekt potatissallad med kapris, dill och senap

En potatissallad kan varieras på många sätt och i denna får potatisen även passera stekpannan innan den blandas med såsen. Med lätt crème fraiche, senap och dill är smaken klassisk men samtidigt kalorisnål. Toppa med kapris och servera till gravad eller kallrökt lax.

Skriv ut
Stekt potatissallad med kapris, dill och senap

Ingredienser

4 portioner
900 g
I love eco delikatesspotatis
1 msk
olivolja
1 - 2 tsk
flingsalt
2 krm
nymald svartpeppar
1 dl
lätt crème fraiche
1/2 dl
vatten
2 msk
grov senap
1/2 dl
grovhackad dill
1/2 dl
kapris

Till servering

gravad eller kallrökt lax

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: byt crème fraiche mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

6

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 1805 KJ / 430 kCal
Fett 18 g
Salt 5 g
Kolhydrater 42 g
Protein 23 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0 - 0,5 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept