Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Stekt potatissallad med kapris, dill och senap

En potatissallad kan varieras på många sätt och i denna får potatisen även passera stekpannan innan den blandas med såsen. Med lätt crème fraiche, senap och dill är smaken klassisk men samtidigt kalorisnål. Toppa med kapris och servera till gravad eller kallrökt lax.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skär potatisen i halvor. Koka potatisen i lättsaltat vatten ca 8 minuter tills de precis börjar bli mjuka.
  2. Stek potatisen i olivoljan i en stekpanna, ca 5 minuter till fin färg. Krydda med salt och peppar.
  3. Blanda crème fraiche med vatten, senap och hälften av dillen, salta och peppra.
  4. Till servering: Lägg upp potatisen på tallrikar eller fat, häll över såsen och strö över dill och kapris. Servera med tillbehören.

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: byt crème fraiche mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 900 g I love eco delikatesspotatis
  • 1 msk olivolja
  • 2 tsk flingsalt
  • 2 krm nymald svartpeppar
  • 1 dl lätt crème fraiche
  • 1/2 dl vatten
  • 2 msk grov senap
  • 1/2 dl grovhackad dill
  • 1/2 dl kapris
Till servering
  • gravad eller kallrökt lax
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 1805 kJ / 430 kCal

Klimatguide

0 - 0,7 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept