Stekt potatissallad med kapris, dill och senap

Betyg 4.8 av 5.
8 personer har röstat
0Klimatsmart
Stekt potatissallad med kapris, dill och senap

En potatissallad kan varieras på många sätt och i denna får potatisen även passera stekpannan innan den blandas med såsen. Med lätt crème fraiche, senap och dill är smaken klassisk men samtidigt kalorisnål. Toppa med kapris och servera till gravad eller kallrökt lax.

Stekt potatissallad med kapris, dill och senap

Ingredienser

4 portioner
900 g  I love eco delikatesspotatis
1 msk  olivolja
1 - 2 tsk  flingsalt
2 krm  nymald svartpeppar
1 dl  lätt crème fraiche
1/2 dl  vatten
2 msk  grov senap
1/2 dl  grovhackad dill
1/2 dl  kapris

Till servering

gravad eller kallrökt lax

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: byt crème fraiche mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.8 av 5.
8 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi1805 KJ / 430 kCal
Fett18 g
Salt5 g
Kolhydrater42 g
Protein23 g

Klimatguide

0 - 0,5 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

Zucchinifritters med fetaost
Betyg 4.7 av 5.
43 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Fiskgratäng med krämig kokossås och wokade grönsaker
Betyg 3.9 av 5.
46 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Stekt lax med skagenröra och dillpotatis
Betyg 4.6 av 5.
7 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Nudelwok med kyckling- och cosmopolitan
Betyg 3.7 av 5.
37 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Halstrad tonfisk med chilimajonnäs
Betyg 3.8 av 5.
8 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Rostade morötter med fröströssel
Betyg 5 av 5.
3 personer har röstat
Under 30 min att tillaga