Stekt potatissallad med kapris, dill och senap
En potatissallad kan varieras på många sätt och i denna får potatisen även passera stekpannan innan den blandas med såsen. Med lätt crème fraiche, senap och dill är smaken klassisk men samtidigt kalorisnål. Toppa med kapris och servera till gravad eller kallrökt lax.
Ingredienser
4 portioner
900 g I love eco delikatesspotatis
1 msk olivolja
1 - 2 tsk flingsalt
2 krm nymald svartpeppar
1 dl lätt crème fraiche
1/2 dl vatten
2 msk grov senap
1/2 dl grovhackad dill
1/2 dl kapris
Till servering
gravad eller kallrökt lax
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1805 KJ / 430 kCal
Fett18 g
Salt5 g
Kolhydrater42 g
Protein23 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentar
Jättegod potatissallad ... massor av dill minst 1 dl och extra stark grov senap gör susen. Servera med gravad lax 🌟🌟🌟🌟🌟
Catarina
2024-07-13