Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 45 MIN | Medel

Ugnsbakade fiskpaket

Ugnsbakade fiskpaket är filé av fisk som du tillagar i ett paket av aluminiumfolie tillsammans med övriga ingredienser, i detta fall brytbönor. Bönorna, vitlöken och citronen ger en skön karaktär till fiskrätten jämte färskosten.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 250°C.
  2. Skär fisken i portionsbitar. Smörj 4 stora ark  aluminiumfolie (för 4 port) med olja. Lägg på fisken och bönorna, som inte behöver tinas först.
  3. Pressa citronsaften över fisken och strö över salt, peppar och gärna pressade vitlöksklyftor. Klicka på färskosten. Vik ihop till tättslutande paket som läggs på en plåt. Tillaga mitt i ugnen ca 20 min.
  4. Koka riset i lättsaltat vatten enligt förpackningens anvisning.
  5. Servera fiskpaketen, som var och en får öppna på sin tallrik med ris, bröd och citronen i klyftor.

För alla

Gör mjölkproteinfri: Uteslut osten och droppa istället över 3 msk olivolja (för 4 port) över fisk och bönor.

Tips

Strö gärna över lite hackade, färska örter över fisken om du har det hemma. Dill, gräslök, timjan är några exempel som passar bra till fisken.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 600 g fiskfilé t ex sej
  • 1 tsk olja
  • 1 paket djupfrysta brytbönor (à 300 g)
  • saft av 1/2 citron
  • 1 tsk salt
  • 1 krm peppar
  • 1 - 1 1/2 pressade vitlöksklyftor
  • 100 g naturell färskost
  • 3 dl långkornigt ris
  • 1/2 citron i klyftor till servering
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2296 kJ / 549 kCal
Fett: 0 g
Läs mer om näringsvärden

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer