Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Potatissoppa med kassler och ost

Denna potatissoppa med kassler och ost är en soppa som smakar lika gott som den är lätt att göra. Grönsaksbuljong, purjolök och färskost skapar en krämig grund och med den strimlade kasslern i får du lagom med sälta till soppan.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka upp buljongtärningarna med vatten. Skala och skär potatisen i bitar. Skölj, ansa och strimla purjolöken. Lägg potatis och purjo i grytan och låt koka under lock ca 15 minuter. Skär kasslern i tunna strimlor.
  2. Mixa soppan slät med mixerstav eller i en mixer. Klicka i osten och rör tills den smälter. Smaka av med salt och peppar.
  3. Servera soppan med kasslerstrimlorna som var och en får lägga i sin tallrik. Bjud på bröd och ost till soppan och avsluta med fruktsallad med en kesoklick.

För alla

Ersätt färskosten med sojabaserad färskost blandad med lite pressad vitlök om du inte tål mjölk eller laktos.

Tips

Klipp gärna i lite färsk gräslök i den färdiga soppan så får den mer löksmak.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 2 grönsaksbuljongtärningar
  • 1 1/5 l vatten
  • 6 potatisar (à 80 g)
  • 2 purjolökar
  • 300 g kassler
  • 100 g färskost med örter och vitlök, max 16 % fett
  • 1/2 tsk salt
  • 1 1/2 krm peppar
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 2251 kJ / 538 kCal
Läs mer om näringsvärden