Fiskgryta med fänkål och purjo

8
2
Fiskgryta med fänkål och purjo

Lättlagat recept på utsökt fiskgryta med fänkål och purjo. Du gör soppan av fiskfilé av hoki, kolja eller hälleflundra, fänkål, purjolök och grädde. Servera den härliga soppan med ris eller potatis och en skiva bröd.

Fiskgryta med fänkål och purjo

Ingredienser

4 portioner
600 g fiskfilé t ex hoki, kolja, hälleflundrafilé
1 fänkål
1/2 purjolök
2 1/2 dl smaksatt grädde 15 %
1 dl vatten
salt och peppar

Till servering

ris eller potatis
bröd

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på den smaksatta grädden. I övrigt är rätten fri från gluten och ägg. Servera dock med glutenfritt bröd.
Gör laktosfri: använd laktosfri grädde (som man smaksätter själv).
Gör mjölkproteinfri: byt ut grädden mot havre- eller sojaalternativ (som man smaksätter själv). Servera med mjölkfritt bröd.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

8

Kommentarer

Henrik

2009-04-11

Helt ok vardagsrätt som går snabbt att göra. Även jag tog creme fraiche med basilika/tomat.

Eva

2009-03-23

Undrar bara vad grädden ska vara smaksatt med? Tog creme fraiche med basilika/tomat, det blev gott!