Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Fiskgryta med fänkål och purjo

Lättlagat recept på utsökt fiskgryta med fänkål och purjo. Du gör soppan av fiskfilé av hoki, kolja eller hälleflundra, fänkål, purjolök och grädde. Servera den härliga soppan med ris eller potatis och en skiva bröd.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Tina fisken om den är fryst. Skär den i stora bitar.
  2. Ansa och strimla fänkål och purjolök.
  3. Koka upp grädde och vatten. Lägg ner fänkål och låt den koka nästan mjuk. Lägg i fisken och purjolöken, sjud några minuter. Smaka av med salt och peppar.
  4. Servera fiskgrytan med ris eller potatis och bröd.

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på den smaksatta grädden. I övrigt är rätten fri från gluten och ägg. Servera dock med glutenfritt bröd.
Gör laktosfri: använd laktosfri grädde (som man smaksätter själv).
Gör mjölkproteinfri: byt ut grädden mot havre- eller sojaalternativ (som man smaksätter själv). Servera med mjölkfritt bröd.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 600 g fiskfilé t ex hoki, kolja, hälleflundrafilé
  • 1 fänkål
  • 1/2 purjolök
  • 2 1/2 dl smaksatt grädde 15 %
  • 1 dl vatten
  • salt och peppar
Till servering
  • ris eller potatis
  • bröd
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Just nu är det stor brandrisk på många håll i landet. Kolla vad som gäller hos dig innan du grillar. Mer info från MSB