Fiskgryta med fänkål och purjo

Lättlagat recept på utsökt fiskgryta med fänkål och purjo. Du gör soppan av fiskfilé av hoki, kolja eller hälleflundra, fänkål, purjolök och grädde. Servera den härliga soppan med ris eller potatis och en skiva bröd.

Ingredienser
4 portioner
600 g fiskfilé t ex hoki, kolja, hälleflundrafilé
1 fänkål
1/2 purjolök
2 1/2 dl smaksatt grädde 15 %
1 dl vatten
salt och peppar
Till servering
ris eller potatis
bröd
För alla
Läs noga ingrediensförteckningen på den smaksatta grädden. I övrigt är rätten fri från gluten och ägg. Servera dock med glutenfritt bröd.
Gör laktosfri: använd laktosfri grädde (som man smaksätter själv).
Gör mjölkproteinfri: byt ut grädden mot havre- eller sojaalternativ (som man smaksätter själv). Servera med mjölkfritt bröd.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Helt ok vardagsrätt som går snabbt att göra. Även jag tog creme fraiche med basilika/tomat.
Henrik
2009-04-11Undrar bara vad grädden ska vara smaksatt med? Tog creme fraiche med basilika/tomat, det blev gott!
Eva
2009-03-23