Kassler med selleri och olivkräm

Kassler med selleri och olivkräm passar utmärkt när man vill bjuda på något lättlagat och oväntat. Kasslern och klyftpotatisarna serverar du med en god ostsås gjord på färskost och oliver.

Ingredienser
4 portioner
1 påse djupfryst klyftpotatis (à 800 g)
500 g kassler
400 g rotselleri
10 gröna oliver
200 g naturell färskost (max 7% fett)
2 krm salt
1 krm peppar
För alla
Byt ut färskosten mot riven sojabaserad hårdost om du inte tål mjölk eller laktos.
Gör så här
Tips
Lite finhackade örter, t ex timjan, rosmarin, basilika i olivkrämen ger den ett trevligt prickigt utseende och god smak.
Gröna tipset: Uteslut kasslern och dubbla mängden selleri om du vill äta en grön rätt.
Gröna tipset: Uteslut kasslern och dubbla mängden selleri om du vill äta en grön rätt.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2285 KJ / 550 kCal
Fett0 g
Kommentarer
mycket god och lättlagad rätt, annorlunda smak med sellerin + olivröran.Passar bra som bjudrätt.
Catrina
2005-12-05Mums! Det var jättelätt att göra och åts med god aptit även av vår två ½ åring. Gjorde egen klyftpotatis och lät kasslern stå inne lite längre än vad som stod i receptet. Rekomenderas!
Malin
2005-10-19