Kassler med selleri och olivkräm

5
2
Kassler med selleri och olivkräm

Kassler med selleri och olivkräm passar utmärkt när man vill bjuda på något lättlagat och oväntat. Kasslern och klyftpotatisarna serverar du med en god ostsås gjord på färskost och oliver.

Kassler med selleri och olivkräm

Ingredienser

4 portioner
1 påse djupfryst klyftpotatis (à 800 g)
500 g kassler
400 g rotselleri
10 gröna oliver
200 g naturell färskost (max 7% fett)
2 krm salt
1 krm peppar

För alla

Byt ut färskosten mot riven sojabaserad hårdost om du inte tål mjölk eller laktos.

Gör så här

Tips

Lite finhackade örter, t ex timjan, rosmarin, basilika i olivkrämen ger den ett trevligt prickigt utseende och god smak.

Gröna tipset: Uteslut kasslern och dubbla mängden selleri om du vill äta en grön rätt.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

5

Kommentarer

Catrina

2005-12-05

mycket god och lättlagad rätt, annorlunda smak med sellerin + olivröran.Passar bra som bjudrätt.

Malin

2005-10-19

Mums! Det var jättelätt att göra och åts med god aptit även av vår två ½ åring. Gjorde egen klyftpotatis och lät kasslern stå inne lite längre än vad som stod i receptet. Rekomenderas!

Näringsvärde per portion

Energi 2285 KJ / 550 kCal
Fett 14.9 g
Läs mer om näringsvärden