Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Kassler med selleri och olivkräm

Kassler med selleri och olivkräm passar utmärkt när man vill bjuda på något lättlagat och oväntat. Kasslern och klyftpotatisarna serverar du med en god ostsås gjord på färskost och oliver.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Tillaga potatisen i ugnen enligt förpackningens anvisning.
  2. Skär kasslern i skivor.
  3. Skala och skär sellerin i tunna skivor. Koka dem mjuka i lättsaltat vatten i en kastrull ca 5 minuter. Ta upp och lägg selleriskivorna på ett ugnssäkert fat. Lägg kasslerskivorna ovanpå.
  4. Hacka oliverna och blanda med färskosten. Smaka av med salt och peppar. Toppa kasslerskivorna med ostkrämen.
  5. Värm kassler och selleri vid sidan om potatisen i ugnen 2-3 minuter.
  6. Servera kassler och selleri med klyftpotatis, bröd och en blandad sallad.

För alla

Byt ut färskosten mot riven sojabaserad hårdost om du inte tål mjölk eller laktos.

Tips

Lite finhackade örter, t ex timjan, rosmarin, basilika i olivkrämen ger den ett trevligt prickigt utseende och god smak.

Gröna tipset: Uteslut kasslern och dubbla mängden selleri om du vill äta en grön rätt.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 påse djupfryst klyftpotatis (à 800 g)
  • 500 g kassler
  • 400 g rotselleri
  • 10 gröna oliver
  • 200 g naturell färskost (max 7% fett)
  • 2 krm salt
  • 1 krm peppar
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2285 kJ / 550 kCal
Fett: 0 g
Läs mer om näringsvärden