Ugnsbakad torsk med sötsyrlig tomatsallad
Bjud på saftig ugnsbakad torsk som smälter i munnen. Fisken får sällskap på tallriken av en frisk tomatsallad med en sötsyrlig dressing som smaksatts med dill. Vänd i silverlök och romanticatomater och servera med potatis för en ljuvlig måltid för alla sinnen.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 34 2016
Ingredienser
4 portioner
900 g fast potatis
Tomatsallad
1 msk dillfrö
1/2 dl tomatketchup
2 tsk socker
2 msk ättika (12 %)
1/2 dl olivolja
salt och peppar
400 g tomater (gärna romanticatomater)
1 silverlök
1 kruka dill
Fisk
ca 500 g rimmad torskfilé
För alla
Rätten är fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör så här
Tips
Servera gärna med lite gräddfil till.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1972 KJ / 472 kCal
Fett12.6 g
Salt3.16 g
Kolhydrater49.7 g
Protein35.5 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer