Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Ugnsbakad torsk med sötsyrlig tomatsallad

Den vita, milda torsken bakas i ugnen och serveras med en delikat och ljuvligt fräsch sallad där tomaternas sötma balanseras upp av ättikans friska syra, dill och tunna skivor krispig silverlök.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 33, 2017
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Tina fisken (om fryst används).
  2. Sätt ugnen på 200˚C.
  3. Koka potatisen.
  4. Tomatsallad: Mortla dillfröna. Blanda dem med chilisås, socker, ättika och olivolja till en dressing. Smaka av med salt och peppar.
  5. Dela tomaterna. Skala och skiva löken och blanda med tomaterna. Vänd ner dressingen. Plocka dillen och blanda i salladen.
  6. Fisk: Krydda fisken med salt och peppar och lägg den i en ugnssäker form. Stek fisken mitt i ugnen ca 10 minuter.
  7. Servera torsken med tomatsallad och potatis och garnera med dill.

För alla

Rätten är fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 900 g fast potatis
Tomatsallad
  • 1 msk dillfrö
  • 1/2 dl chilisås eller tomatketchup
  • 2 tsk strösocker
  • 2 msk ättika (12%)
  • 1/2 dl olivolja
  • salt
  • peppar
  • 400 g romanticatomater
  • 1 silverlök
  • 1 kruka dill
Fisk
  • 600 g torskfilé
  • salt
  • peppar
Lägg till i inköpslistan
Så handlar du snabbare

Näringsvärde
Per portion

Energi 2016 kJ / 482 kCal

Klimatguide

0,7 - 1,4 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept