Ugnsbakad torsk med sötsyrlig tomatsallad

4
0
Ugnsbakad torsk med sötsyrlig tomatsallad

Den vita, milda torsken bakas i ugnen och serveras med en delikat och ljuvligt fräsch sallad där tomaternas sötma balanseras upp av ättikans friska syra, dill och tunna skivor krispig silverlök.

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 33 2017

Ugnsbakad torsk med sötsyrlig tomatsallad

Ingredienser

4 portioner
900 g
fast potatis

Tomatsallad

1 msk
dillfrö
1/2 dl
chilisås eller tomatketchup
2 tsk
strösocker
2 msk
ättika (12%)
1/2 dl
olivolja
-
salt
-
peppar
400 g
romanticatomater
1
silverlök
1
kruka dill

Fisk

600 g
torskfilé
-
salt
-
peppar

För alla

Rätten är fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

4

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 2016 KJ / 482 kCal
Fett 14 g
Salt 2.3 g
Kolhydrater 50 g
Protein 35 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept