Ugnsbakad torsk med sötsyrlig tomatsallad

Betyg 2.7 av 5.
6 personer har röstat
0
Ugnsbakad torsk med sötsyrlig tomatsallad

Bjud på saftig ugnsbakad torsk som smälter i munnen. Fisken får sällskap på tallriken av en frisk tomatsallad med en sötsyrlig dressing som smaksatts med dill. Vänd i silverlök och romanticatomater och servera med potatis för en ljuvlig måltid för alla sinnen.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 34 2016

Ugnsbakad torsk med sötsyrlig tomatsallad

Ingredienser

4 portioner
900 g  fast potatis

Tomatsallad

1 msk  dillfrö
1/2 dl  tomatketchup
2 tsk  socker
2 msk  ättika (12 %)
1/2 dl  olivolja
salt och peppar
400 g  tomater (gärna romanticatomater)
1   silverlök
1   kruka dill

Fisk

ca 500 g  rimmad torskfilé

För alla

Rätten är fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Gör så här

Tips

Servera gärna med lite gräddfil till.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 2.7 av 5.
6 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi1972 KJ / 472 kCal
Fett12.6 g
Salt3.16 g
Kolhydrater49.7 g
Protein35.5 g

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

Torsk i folie med sötsyrlig tomatsallad
Betyg 3.4 av 5.
53 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Dillpicklad sparris
Betyg 4 av 5.
8 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Morotssallad i krämig och sötsur dilldressing
Betyg 3 av 5.
1 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Över 60 min att tillaga
Svensk ”ceviche”
Betyg 4 av 5.
5 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Fiskpaket med kryddsmör och syrad lök
Betyg 4.7 av 5.
58 personer har röstat
Under 30 min att tillaga