Ugnsbakad torskrygg med varm sallad på gurka, ärter, mynta och ingefära

Betyg 4.5 av 5.
8 personer har röstat
2
Ugnsbakad torskrygg med varm sallad på gurka, ärter, mynta och ingefära

Enkel men lyxig vardagsrätt där fisken sköter sig själv i ugnen. Under tiden förbereder du den varma salladen som görs på slanggurkor, gröna ärter och rejält med mynta. Fisken serveras tillsammans med den gröna salladen och en härlig varm vinägrette.

Ugnsbakad torskrygg med varm sallad på gurka, ärter, mynta och ingefära

Ingredienser

4 portioner

Torsk

4 st frysta torskryggfiléer
1 msk olja
havssalt

Varm sallad

2 slanggurkor
250 g små fina ärtor
1 rejäl knippe mynta

Varm vinägrette

2 msk finhackad ingefära
2 msk finhackad schalottenlök
1 dl olivolja
1 msk ättika 12%
1/2 msk vitvinsvinäger
havssalt och vitpeppar från kvarn

Gör så här

Receptet är framtaget av Tina Nordström. Recept och bild från Findus.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.5 av 5.
8 personer har röstat

Kommentarer

Hej Johanna! Tack för att du såg att vi hade missat det! Det ska vara 2 msk finriven ingefära. Smaklig måltid. Hälsningar Michelle

Redaktionen

2016-11-02

Det står att man ska ha ingefära i, under punkt 5, men inget om det i ingredienslistan, så hur mycket är tänkt att tas?

Johanna

2016-10-26

Testa liknande recept

Baconstekt torsk med quinoa, ruccola och parmesan
Betyg 4.2 av 5.
10 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Ugnsbakad torsk i dill och misobuljong
Betyg 3 av 5.
111 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Över 60 min att tillaga
Svensk ”ceviche”
Betyg 4 av 5.
5 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Under 30 min att tillaga
Pocherad Alaska pollock med citrondoftande spenat
Betyg 2.7 av 5.
7 personer har röstat
Under 30 min att tillaga