Ugnsbakad torskrygg med varm sallad på gurka, ärter, mynta och ingefära

7
2
Ugnsbakad torskrygg med varm sallad på gurka, ärter, mynta och ingefära

Enkel men lyxig vardagsrätt där fisken sköter sig själv i ugnen. Under tiden förbereder du den varma salladen som görs på slanggurkor, gröna ärter och rejält med mynta. Fisken serveras tillsammans med den gröna salladen och en härlig varm vinägrette.

Skriv ut
Ugnsbakad torskrygg med varm sallad på gurka, ärter, mynta och ingefära

Ingredienser

4 portioner

Torsk

4 st
frysta torskryggfiléer
1 msk
olja
-
havssalt

Varm sallad

2
slanggurkor
250 g
små fina ärtor
1
rejäl knippe mynta

Varm vinägrette

2 msk
finhackad ingefära
2 msk
finhackad schalottenlök
1 dl
olivolja
1 msk
ättika 12%
1/2 msk
vitvinsvinäger
-
havssalt och vitpeppar från kvarn

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Gör så här

Receptet är framtaget av Tina Nordström. Recept och bild från Findus.

Vad tyckte du om receptet?

7

Kommentarer

Redaktionen

2016-11-02

Hej Johanna! Tack för att du såg att vi hade missat det! Det ska vara 2 msk finriven ingefära. Smaklig måltid. Hälsningar Michelle

Johanna

2016-10-26

Det står att man ska ha ingefära i, under punkt 5, men inget om det i ingredienslistan, så hur mycket är tänkt att tas?

Testa liknande recept