Ugnsbakad torskrygg med varm sallad på gurka, ärter, mynta och ingefära
Enkel men lyxig vardagsrätt där fisken sköter sig själv i ugnen. Under tiden förbereder du den varma salladen som görs på slanggurkor, gröna ärter och rejält med mynta. Fisken serveras tillsammans med den gröna salladen och en härlig varm vinägrette.
Ingredienser
4 portioner
Torsk
4 st frysta torskryggfiléer
1 msk olja
havssalt
Varm sallad
2 slanggurkor
250 g små fina ärtor
1 rejäl knippe mynta
Varm vinägrette
2 msk finhackad ingefära
2 msk finhackad schalottenlök
1 dl olivolja
1 msk ättika 12%
1/2 msk vitvinsvinäger
havssalt och vitpeppar från kvarn
Gör så här
Receptet är framtaget av Tina Nordström. Recept och bild från Findus.
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Hej Johanna! Tack för att du såg att vi hade missat det! Det ska vara 2 msk finriven ingefära. Smaklig måltid. Hälsningar Michelle
Redaktionen
2016-11-02Det står att man ska ha ingefära i, under punkt 5, men inget om det i ingredienslistan, så hur mycket är tänkt att tas?
Johanna
2016-10-26