Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Ugnsbakad torskrygg med varm sallad på gurka, ärter, mynta och ingefära

Enkel men lyxig vardagsrätt där fisken sköter sig själv i ugnen. Under tiden förbereder du den varma salladen som görs på slanggurkor, gröna ärter och rejält med mynta. Fisken serveras tillsammans med den gröna salladen och en härlig varm vinägrette.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 130˚C.
  2. Torsk: Tina fisken och torka av med papper, lägg torskryggen i en ugnsform och pensla med lite olivolja och smaksätt med havssalt.
  3. Baka i ugnen i ca 12 minuter tills fisken är lagom skivig och fast, om du använder termometer så sikta på 52°C i innertemperatur för en saftig fisk.
  4. Sallad: Skala gurkan och dela på längden, skär varje halva i grova bitar.
  5. Vinägrette: Finhacka schalottenlöken och ingefära. Blanda samman alla ingredienserna till vinägretten förutom myntan.
  6. Värm upp olivolja i en kastrull och lägg i gurkan och ärterna hastigt så de bara blir lite varma, avsluta med att hälla över dressingen och smaksätt med hackade mynta, salt och peppar.
  7. Skeda över salladen på torskryggen och servera.

Receptet är framtaget av Tina Nordström. Recept och bild från Findus.

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Ingredienser

Portioner: 4
Torsk
  • 4 st frysta torskryggfiléer
  • 1 msk olja
  • havssalt
Varm sallad
  • 2 slanggurkor
  • 250 g små fina ärter
  • 1 rejäl knippe mynta
Varm vinägrette
  • 2 msk finhackad ingefära
  • 2 msk finhackad schalottenlök
  • 1 dl olivolja
  • 1 msk ättika 12%
  • 1/2 msk vitvinsvinäger
  • havssalt och vitpeppar från kvarn
Lägg till i inköpslistan