Ugnsbakad torsk med sötsyrlig tomatsallad

Betyg 2.7 av 5.6 personer har röstat
Receptet har 0 kommentarer
Ugnsbakad torsk med sötsyrlig tomatsallad

Bjud på saftig ugnsbakad torsk som smälter i munnen. Fisken får sällskap på tallriken av en frisk tomatsallad med en sötsyrlig dressing som smaksatts med dill. Vänd i silverlök och romanticatomater och servera med potatis för en ljuvlig måltid för alla sinnen.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 34 2016

Ugnsbakad torsk med sötsyrlig tomatsallad

Ingredienser

4 portioner
900 g fast potatis

Tomatsallad

1 msk dillfrö
1/2 dl tomatketchup
2 tsk socker
2 msk ättika (12 %)
1/2 dl olivolja
salt
peppar
400 g tomater (gärna romanticatomater)
1 silverlök
1 kruka dill

Fisk

ca 500 g rimmad torskfilé

Gör så här

00:10:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 2.7 av 5.6 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi1972 KJ / 472 kCal
Fett12.6 g
Salt3.16 g
Kolhydrater49.7 g
Protein35.5 g

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

Torsk i folie med sötsyrlig tomatsallad
Betyg 3.4 av 5.53 personer har röstat
Receptet har 2 kommentarer
Receptet tar Under 45 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad
Dillpicklad sparris
Betyg 4 av 5.8 personer har röstat
Receptet har 1 kommentarer
Receptet tar Över 60 min att tillaga
Receptet har Enkel svårighetsgrad
Morotssallad i krämig och sötsur dilldressing
Betyg 3 av 5.1 personer har röstat
Receptet har 1 kommentarer
Receptet tar Under 30 min att tillaga
Receptet har Enkel svårighetsgrad
Fiskpaket med kryddsmör och syrad lök
Betyg 4.7 av 5.60 personer har röstat
Receptet har 19 kommentarer
Receptet tar Under 30 min att tillaga
Receptet har Enkel svårighetsgrad
Torskfilé med dillsås och morötter
Betyg 3.6 av 5.20 personer har röstat
Receptet har 3 kommentarer
Receptet tar Under 30 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad
Ugnsbakad torskrygg med varm sallad på gurka, ärter, mynta och ingefära
Betyg 4.5 av 5.8 personer har röstat
Receptet har 2 kommentarer
Receptet tar Över 60 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad