Ugnsbakad torsk med sötsyrlig tomatsallad

6
0
Ugnsbakad torsk med sötsyrlig tomatsallad

Bjud på saftig ugnsbakad torsk som smälter i munnen. Fisken får sällskap på tallriken av en frisk tomatsallad med en sötsyrlig dressing som smaksatts med dill. Vänd i silverlök och romanticatomater och servera med potatis för en ljuvlig måltid för alla sinnen.

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 34 2016

Ugnsbakad torsk med sötsyrlig tomatsallad

Ingredienser

4 portioner
900 g
fast potatis

Tomatsallad

1 msk
dillfrö
1/2 dl
tomatketchup
2 tsk
socker
2 msk
ättika (12 %)
1/2 dl
olivolja
-
salt och peppar
400 g
tomater (gärna romanticatomater)
1
silverlök
1
kruka dill

Fisk

ca 500 g
rimmad torskfilé

För alla

Rätten är fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Gör så här

Tips

Servera gärna med lite gräddfil till.

Vad tyckte du om receptet?

6

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 1972 KJ / 472 kCal
Fett 12.6 g
Salt 3.16 g
Kolhydrater 49.7 g
Protein 35.5 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept