Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Ugnsbakad torsk med sötsyrlig tomatsallad

Bjud på saftig ugnsbakad torsk som smälter i munnen. Fisken får sällskap på tallriken av en frisk tomatsallad med en sötsyrlig dressing som smaksatts med dill. Vänd i silverlök och romanticatomater och servera med potatis för en ljuvlig måltid för alla sinnen.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 34, 2016
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 200˚C.
  2. Koka potatisen.
  3. Tomatsallad: Mortla dillfröna. Blanda dem med ketchup, socker, ättika och olivolja till en dressing. Smaka av med salt och peppar.
  4. Dela tomaterna. Skala och skiva löken och blanda med tomaterna. Vänd ner dressingen. Plocka dillen och blanda i salladen.
  5. Fisk: Krydda fisken med peppar och lägg den i en ugnssäker form. Stek fisken mitt i ugnen ca 10 minuter.
  6. Servera torsken med tomatsallad och potatis och garnera med dill.

För alla

Rätten är fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Tips

Servera gärna med lite gräddfil till.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 900 g fast potatis
Tomatsallad
  • 1 msk dillfrö
  • 1/2 dl tomatketchup
  • 2 tsk socker
  • 2 msk ättika (12 %)
  • 1/2 dl olivolja
  • salt och peppar
  • 400 g tomater (gärna romanticatomater)
  • 1 silverlök
  • 1 kruka dill
Fisk
  • ca 500 g rimmad torskfilé
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 1972 kJ / 472 kCal

Klimatguide

0,7 - 1,4 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept