Ugnsbakad torsk med sötsyrlig tomatsallad
Bjud på saftig ugnsbakad torsk som smälter i munnen. Fisken får sällskap på tallriken av en frisk tomatsallad med en sötsyrlig dressing som smaksatts med dill. Vänd i silverlök och romanticatomater och servera med potatis för en ljuvlig måltid för alla sinnen.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 34 2016
Ingredienser
4 portioner
900 g fast potatis
Tomatsallad
1 msk dillfrö
1/2 dl tomatketchup
2 tsk socker
2 msk ättika (12 %)
1/2 dl olivolja
salt
peppar
400 g tomater (gärna romanticatomater)
1 silverlök
1 kruka dill
Fisk
ca 500 g rimmad torskfilé
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1972 KJ / 472 kCal
Fett12.6 g
Salt3.16 g
Kolhydrater49.7 g
Protein35.5 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer