Ugnsbakad torsk med sötsyrlig tomatsallad

Betyg 2.7 av 5.6 personer har röstat
Receptet har 0 kommentarer
Ugnsbakad torsk med sötsyrlig tomatsallad

Bjud på saftig ugnsbakad torsk som smälter i munnen. Fisken får sällskap på tallriken av en frisk tomatsallad med en sötsyrlig dressing som smaksatts med dill. Vänd i silverlök och romanticatomater och servera med potatis för en ljuvlig måltid för alla sinnen.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 34 2016

Ugnsbakad torsk med sötsyrlig tomatsallad

Ingredienser

4 portioner
900 g fast potatis

Tomatsallad

1 msk dillfrö
1/2 dl tomatketchup
2 tsk socker
2 msk ättika (12 %)
1/2 dl olivolja
salt
peppar
400 g tomater (gärna romanticatomater)
1 silverlök
1 kruka dill

Fisk

ca 500 g rimmad torskfilé

Gör så här

00:10:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi1972 KJ / 472 kCal
Fett12.6 g
Salt3.16 g
Kolhydrater49.7 g
Protein35.5 g

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

  • Dillpicklad sparris
    Betyg 4 av 5.8 personer har röstat
    Receptet har 1 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad
  • Svensk ”ceviche”
    Betyg 4 av 5.5 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Fiskpaket med kryddsmör och syrad lök
    Betyg 4.7 av 5.64 personer har röstat
    Receptet har 19 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad