Ugnsbakad torsk med saffran och tomat

10
3
Ugnsbakad torsk med saffran och tomat

Hur kryddar man bäst en vit fisk? Med saffran såklart! Här är det en crème fraiche med smak av saffran och tomat som bres över fisken innan den tillagas färdigt i ugnen. Ett annat perfekt komplement till detta är en sparrisfylld sallad, och såklart; lite kokt potatis!

Ett recept från:
ICAs matkasse v 19 2020

Ugnsbakad torsk med saffran och tomat

Ingredienser

2 portioner
450 g potatis
350 g torskrygg
salt
peppar
2 dl crème fraiche med saffran & tomat
1 förp sallad med sparris, rödbeta och ruccola med dressing (à 165 g)

För alla

Kontrollera innehållet i sparrissalladen.
Fri från gluten och ägg. Innehåller laktos och mjölkprotein. 

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

10

Kommentarer

Åsa

2022-05-29

Så gott, fick full pott av gästerna. Jag rörde ut creme fraiche med matgrädde och stödde riven ost cheddar & mozzarella över.

Synnöve

2022-03-02

La till purjo och tomat i skivor över fisken- det blev jättegott!

Ann-christin

2020-12-31

Väldigt gott lättlagat!?

Näringsvärde per portion

Energi 2921 KJ / 699 kCal
Fett 33 g
Salt 2.6 g
Kolhydrater 53 g
Protein 45 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

1,40 - 2,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden