Ugnsbakad torsk med saffran och tomat
Hur kryddar man bäst en vit fisk? Med saffran såklart! Här är det en crème fraiche blandad med saffran och tomat som bres över fisken innan den tillagas färdigt i ugnen. Ett annat perfekt komplement till detta är en sparrisfylld sallad, och såklart; lite kokt potatis!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 19 2020
Ingredienser
2 portioner
450 g potatis
350 g torskrygg
salt
peppar
2 dl crème fraiche
1/2 g saffran
1 msk tomatpuré
1 förp sallad (65 g)
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2921 KJ / 699 kCal
Fett33 g
Salt2.6 g
Kolhydrater53 g
Protein45 g
Klimatguide
1,40 - 2,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Så gott, fick full pott av gästerna. Jag rörde ut creme fraiche med matgrädde och stödde riven ost cheddar & mozzarella över.
Åsa
2022-05-29La till purjo och tomat i skivor över fisken- det blev jättegott!
Synnöve
2022-03-02Väldigt gott lättlagat!?
Ann-christin
2020-12-31