UNDER 30 MIN | Enkel

Ugnsbakad torsk med saffran och tomat

Hur kryddar man bäst en vit fisk? Med saffran såklart! Här är det en crème fraiche med smak av saffran och tomat som bres över fisken innan den tillagas färdigt i ugnen. Ett annat perfekt komplement till detta är en sparrisfylld sallad, och såklart; lite kokt potatis!

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 19, 2020
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 2 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Tina fisken om fryst används.
  2. Sätt ugnen på 200°C.
  3. Koka potatisen.
  4. Lägg fisken i en ugnsform och krydda med salt och peppar. Bred crème fraichen över fisken.
  5. Tillaga mitt i ugnen ca 20 minuter eller tills fisken har en innertemperatur på 56°C.
  6. Blanda salladen med den bipackade dressingen.
  7. Servera fisken i såsen med potatis och sallad.

För alla

Kontrollera innehållet i sparrissalladen.
Fri från gluten och ägg. Innehåller laktos och mjölkprotein. 

Ingredienser

Portioner: 2
  • 450 g potatis
  • 350 g torskrygg
  • salt
  • peppar
  • 2 dl crème fraiche med saffran & tomat
  • 1 förp sallad med sparris, rödbeta och ruccola med dressing (à 165 g)

Näringsvärde
Per portion

Energi 2921 kJ / 699 kCal

Klimatguide

1,4 - 2,4 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept