Citrussallad med saffranshalloumi
Citrussallad med saffranshalloumi är en fräsch och lyxig sallad med ljuvliga smaker. Blodgrape, apelsin, lök, sallad, halloumiost och saffran är en makalös kombination som måste upplevas. Passar ypperligt som förrätt!
Ett recept från:
Buffé nr 12, 2008
Ingredienser
8 portioner
2 blodgrape
2 apelsiner
1/2 gul lök
ca 70 g blandad sallad
1/2 tsk flingsalt
200 g halloumi
2 msk olivolja
1/2 paket saffran (à 0,5 g)
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Jättegott!
Kristina
2022-12-27Min man gillar inte grapefrukt men ääälskar halloumi så jag gjorde en variant av detta som förrätt förra nyår, lär bli i år oxå. Jag tog salladslök istället för gul lök och hoppade över saffranen. Guuuda gott!!! Så enkelt, fräscht och underbart gott med den söta apelsinen, syrliga grapefrukten och salta osten. Och nyttigt!! Rekommenderas! Maken tyckte bara att portionen var för liten,,,
Marie
2010-12-28