Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Citrussallad med saffranshalloumi

Citrussallad med saffranshalloumi är en fräsch och lyxig sallad med ljuvliga smaker. Blodgrape, apelsin, lök, sallad, halloumiost och saffran är en makalös kombination som måste upplevas. Passar ypperligt som förrätt!

Detta är ett recept från Buffé nr 12, 2008
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 8 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala frukten med vass kniv och skär dem i hinnfria klyftor. Skala och skiva löken tunt.
  2. Blanda salladen med frukt, lök och flingsalt. Lägg salladen i portionsskålar eller på ett stort fat.
  3. Skär osten i 8 skivor (för 8 port). Stek dem hastigt på båda sidor utan fett i en stekpanna. Skär dem i mindre bitar.
  4. Blanda olja och saffran. Vänd runt ostbitarna i detta. Lägg osten ovanpå salladen.

För alla

Fri från gluten och ägg.
Innehåller laktos och mjölkprotein.

Ingredienser

Portioner: 8
  • 2 blodgrape
  • 2 apelsiner
  • 1/2 gul lök
  • ca 70 g blandad sallad
  • 1/2 tsk flingsalt
  • 200 g halloumiost
  • 2 msk olivolja
  • 1/2 paket saffran (à 0,5 g)
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?