Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

60 MIN | Medel

Påsklax på grön bädd

Påsklax på grön bädd är en riktig läckerhet för både öga och gom! Lägg ner laxfilén på grönsaksbädden före du häller över en krämig sås av crème fraiche, saffran och vin. Duka upp den varma, vackra påsklaxen med pressad potatis och ärter.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 8 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 225°C.
  2. Ansa, skölj och strimla purjolöken. Skölj, kärna ur och strimla paprikan. Skölj och tärna tomaterna. Lägg grönsakerna i en ugnssäker form. Lägg laxen på grönsaksbädden. Strö över citronpeppar.
  3. Blanda crème fraiche och vin. Krydda med saffran och salt. Häll såsen över laxen. Tillaga mitt i ugnen i 25-30 min.
  4. Servera laxen med kokt, gärna med pressad potatis och ärter.

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraiche mot iMat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja).

Tips

Vid tidsbrist: Sätt ugnen på 225°C. Häll 2 påsar djupfrysta wokgrönsaker (à 600 g) i en ugnssäker form. Lägg på 1,2 kg lax och bred över 4 dl crème fraiche med örter kryddad med 1 paket saffran. Tillaga mitt i ugnen ca 25 min. (Tipstexten är avsedd för 8 port.)

Ingredienser

Portioner: 8
  • 2 purjolökar
  • 2 gula paprikor
  • 6 tomater
  • 1200 g laxfilé (utan skinn och ben)
  • 2 tsk citronpeppar
  • 2 dl crème fraiche
  • 1 dl vitt vin
  • 1 paket saffran (à 1/2 g)
  • 1 tsk salt
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?