Påsklax på grön bädd

Betyg 3.9 av 5.
16 personer har röstat
3
Påsklax på grön bädd

Påsklax på grön bädd är en riktig läckerhet för både öga och gom! Lägg ner laxfilén på grönsaksbädden före du häller över en krämig sås av crème fraiche, saffran och vin. Duka upp den varma, vackra påsklaxen med pressad potatis och ärter.

Påsklax på grön bädd

Ingredienser

8 portioner
2   purjolökar
2   gula paprikor
6   tomater
1200 g  laxfilé (utan skinn och ben)
2 tsk  citronpeppar
2 dl  crème fraiche
1 dl  vitt vin
1   paket saffran (à 1/2 g)
1 tsk  salt

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraiche mot iMat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja).

Gör så här

Tips

Vid tidsbrist: Sätt ugnen på 225°C. Häll 2 påsar djupfrysta wokgrönsaker (à 600 g) i en ugnssäker form. Lägg på 1,2 kg lax och bred över 4 dl crème fraiche med örter kryddad med 1 paket saffran. Tillaga mitt i ugnen ca 25 min. (Tipstexten är avsedd för 8 port.)

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.9 av 5.
16 personer har röstat

Kommentarer

Kanonrecept..!! Gick jättefort och samtidigt väldigt enkelt

Johan

2006-04-23

Kanon recept! Fast jag dubblerade mängden sås så att det räckte till alla. Gott och snyggt att servera. Lätt att laga allt med en gång.

Irma

2005-03-31

Hade gäster påskdagen, halverade receptet då vi var bara fyra st. Jättegott, lätt att laga i ordning samt vackert när det serverades.

Ingun

2005-03-30

Testa liknande recept

Kycklingfilé med saffransris och mandelyoghurt
Betyg 3.3 av 5.
3 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Saffransmarinerade rotfrukter
Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Pasta med musslor och saffran
Betyg 4 av 5.
1 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Hummersoppa
Betyg 4.2 av 5.
84 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Kräfttimbal i gelé med ruccolasås
Betyg 2.2 av 5.
5 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Saffranskyckling med tomat och fänkål
Betyg 4 av 5.
4 personer har röstat
Över 60 min att tillaga