Dillbakad torskrygg med fänkål, saffran och tomat

Betyg 4.2 av 5.
52 personer har röstat
11
Dillbakad torskrygg med fänkål, saffran och tomat

Med en härligt gul saffranssås blir den här dillbakade torskryggen en lika färgsprakande som god middag. Servera torsken ihop med potatis – gärna Amandine.

Dillbakad torskrygg med fänkål, saffran och tomat

Ingredienser

4 portioner

Torsk

4 portionsbitar torskrygg
2 tsk dillfrö
1 tsk fänkålsfrö
1/2 tsk grovmald svartpeppar
2 tsk rårörsocker
2 tsk salt

Sås

4 bananschalottenlökar
1 stor fänkål
2 msk smör
1/2 g saffran
3 dl kycklingbuljong (vatten och buljongtärning eller fond)
2 dl vispgrädde
salt och peppar
1/2 citron
250 g körsbärstomater
1 kruka dill

Till servering

potatis gärna Amandine

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.2 av 5.
52 personer har röstat

Kommentarer

En favoriträtt! Brukar dock hoppa över ugnen och lägga fisken direkt i såsen och sjuda tills klar.

Elisabeth

2024-02-17

God smak .

Ingela

2022-08-28

Mycket bra balans i smakerna ökade dock på med sparrisbroccoli och en skvätt fiskfond på slutet.

Magnus

2021-12-05

Näringsvärde per portion

Energi2181 KJ / 522 kCal
Fett27.5 g
Salt5.1 g
Kolhydrater36.9 g
Protein28.3 g

Testa liknande recept

Fänkål och dill rub
Betyg 5 av 5.
1 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Prästostsnurra med najadlax och citronkräm
Betyg 3.8 av 5.
13 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Kryddgrillad laxsida med Västerbottensost och hasselnötter
Betyg 4.4 av 5.
36 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Torsk med fänkål
Betyg 5 av 5.
3 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Över 60 min att tillaga
Ciderkokta äpplen med nougatrulle
Betyg 2.8 av 5.
4 personer har röstat
Under 60 min att tillaga