Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

60 MIN | Medel

Dillbakad torskrygg med fänkål, saffran och tomat

Med en härligt gul saffranssås blir den här dillbakade torskryggen en lika färgsprakande som god middag. Servera torsken ihop med potatis – gärna Amandine.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Torsk: Tina fisken om den är fryst.
  2. Sätt ugnen på 100°C.
  3. Mortla kryddorna fint tillsammans med socker och salt.
  4. Strö kryddblandningen runt om fisken. Låt den stå framme i rumstemperatur ca 30 minuter.
  5. Sås: Skala och skiva löken. Ansa och strimla fänkålen. Spar fänkålsdillen.
  6. Fräs lök och fänkål sakta i smöret i en kastrull. Rör ner saffran och fräs med grönsakerna. Tillsätt buljong och grädde och koka sakta ca 15 minuter. Smaksätt med salt, peppar och några droppar citronsaft.
  7. Torsk: Lägg fisken i en ugnssäker form, sätt in formen mitt i ugnen 15-20 minuter eller tills innertemperaturen är 56°C.
  8. Dela tomaterna i halvor. Skär dill och fänkålsdill grovt. Lägg tomater, dill och fänkålsdill i saffranssåsen och koka upp.
  9. Till servering: Servera fisken med grönsakerna i såsen tillsammans med kokt potatis.

För alla

Kontrollera ingrediensförteckningen på buljongtärningen.
Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfritt smör (eller olja) och laktosfri grädde.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfritt matfett eller olja. Byt ut grädde mot havre-, soja- eller risbaserad gräddersättningsprodukt.

Ingredienser

Portioner: 4
Torsk
  • 4 portionsbitar torskrygg
  • 2 tsk dillfrö
  • 1 tsk fänkålsfrö
  • 1/2 tsk grovmald svartpeppar
  • 2 tsk rårörsocker
  • 2 tsk salt
Sås
  • 4 bananschalottenlökar
  • 1 stor fänkål
  • 2 msk smör
  • 1/2 g saffran
  • 3 dl kycklingbuljong (vatten och buljongtärning eller fond)
  • 2 dl vispgrädde
  • salt och peppar
  • 1/2 citron
  • 250 g körsbärstomater
  • 1 kruka dill
Till servering
  • potatis gärna Amandine
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 2181 kJ / 522 kCal