Dillbakad torskrygg med fänkål, saffran och tomat
Med en härligt gul saffranssås blir den här dillbakade torskryggen en lika färgsprakande som god middag. Servera torsken ihop med potatis – gärna Amandine.
Ingredienser
4 portioner
Torsk
4 portionsbitar torskrygg
2 tsk dillfrö
1 tsk fänkålsfrö
1/2 tsk grovmald svartpeppar
2 tsk rårörsocker
2 tsk salt
Sås
4 bananschalottenlökar
1 stor fänkål
2 msk smör
1/2 g saffran
3 dl kycklingbuljong (vatten och buljongtärning eller fond)
2 dl vispgrädde
salt och peppar
1/2 citron
250 g körsbärstomater
1 kruka dill
Till servering
potatis gärna Amandine
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2181 KJ / 522 kCal
Fett27.5 g
Salt5.1 g
Kolhydrater36.9 g
Protein28.3 g
Kommentarer
En favoriträtt! Brukar dock hoppa över ugnen och lägga fisken direkt i såsen och sjuda tills klar.
Elisabeth
2024-02-17God smak .
Ingela
2022-08-28Mycket bra balans i smakerna ökade dock på med sparrisbroccoli och en skvätt fiskfond på slutet.
Magnus
2021-12-05