Ugnsbakad torsk med saffran och tomat

Betyg 4.5 av 5.11 personer har röstat
Receptet har 3 kommentarer
Ugnsbakad torsk med saffran och tomat

Hur kryddar man bäst en vit fisk? Med saffran såklart! Här är det en crème fraiche blandad med saffran och tomat som bres över fisken innan den tillagas färdigt i ugnen. Ett annat perfekt komplement till detta är en sparrisfylld sallad, och såklart; lite kokt potatis!

Ett recept från:
ICAs matkasse v 19 2020

Ugnsbakad torsk med saffran och tomat

Ingredienser

2 portioner
450 g potatis
350 g torskrygg
salt
peppar
2 dl crème fraiche
1/2 g saffran
1 msk tomatpuré
1 förp sallad (65 g)

Gör så här

00:20:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

3 st
  • Så gott, fick full pott av gästerna. Jag rörde ut creme fraiche med matgrädde och stödde riven ost cheddar & mozzarella över.

    Åsa

  • La till purjo och tomat i skivor över fisken- det blev jättegott!

    Synnöve

  • Väldigt gott lättlagat!?

    Ann-christin

Näringsvärde per portion

Energi2921 KJ / 699 kCal
Fett33 g
Salt2.6 g
Kolhydrater53 g
Protein45 g

Klimatguide

1,40 - 2,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

  • Torsk med gubbröra och ärtskott
    Betyg 3.7 av 5.3 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Fiskgryta med saffransaioli och baguette
    Betyg 4.1 av 5.52 personer har röstat
    Receptet har 12 kommentarer
    Receptet är ett klimartsmart val.
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Citrussallad med saffranshalloumi
    Betyg 4.4 av 5.12 personer har röstat
    Receptet har 2 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad