Ugnsbakad torsk med rödlöksgremolata

7
0
Ugnsbakad torsk med rödlöksgremolata

Denna ugnsbakade torsk med rödlöksgremolata känns lyxig i sin enkelhet och passar lika bra till vardag som till fest. Gremolata är ett friskt italienskt tillbehör med citron, vitlök och persilja.

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 25 2016

Ugnsbakad torsk med rödlöksgremolata

Ingredienser

4 portioner

Mos

900 g
mjölig potatis
2 dl
mjölk
1 msk
smör
-
salt och peppar

Rödlöksgremolata

1/2
rödlök
1/2
kruka persilja
1/2
citron
1 msk
rödvinsvinäger
3 msk
olivolja

Torsk

600 g
torskfilé

Sallad

1/2
knippe rädisor
65 g
mâchesallad

För alla

Rätten är fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd mjölk och matfett utan laktos.
Gör mjölkproteinfri: byt ut mjölk mot soja-, havre- eller risbaserad ersättningsprodukt. Använd mjölkfritt matfett.

Under 45 minuter

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

7

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 1929 KJ / 461 kCal
Fett 15 g
Salt 2.5 g
Kolhydrater 45 g
Protein 34 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept