Ugnsbakad torsk med rödlöksgremolata

Betyg 3.9 av 5.
10 personer har röstat
0
Ugnsbakad torsk med rödlöksgremolata

Denna ugnsbakade torsk med rödlöksgremolata känns lyxig i sin enkelhet och passar lika bra till vardag som till fest. Gremolata är ett friskt italienskt tillbehör med citron, vitlök och persilja.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 25 2016

Ugnsbakad torsk med rödlöksgremolata

Ingredienser

4 portioner

Mos

900 g mjölig potatis
2 dl mjölk
1 msk smör
salt
peppar

Rödlöksgremolata

1/2 rödlök
1/2 kruka persilja
1/2 citron
1 msk rödvinsvinäger
3 msk olivolja

Torsk

600 g torskfilé

Sallad

1/2 knippe rädisor
65 g mâchesallad

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.9 av 5.
10 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi1929 KJ / 461 kCal
Fett15 g
Salt2.5 g
Kolhydrater45 g
Protein34 g

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

Halstrad torsk med grape- och fänkålssallad
Betyg 3 av 5.
2 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Matjesbakad torsk med dillsås
Betyg 3.7 av 5.
13 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Pestobakad torsk med fetaost
Betyg 2.9 av 5.
203 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Torsk med bellaverde och tartarsås
Betyg 5 av 5.
4 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Torsk med dragonkräm och rödbetor
Betyg 3 av 5.
1 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Torsk med ansjoviskräm
Betyg 3.1 av 5.
160 personer har röstat
Under 45 min att tillaga