Ugnsbakad torsk med rödlöksgremolata
Denna ugnsbakade torsk med rödlöksgremolata känns lyxig i sin enkelhet och passar lika bra till vardag som till fest. Gremolata är ett friskt italienskt tillbehör med citron, vitlök och persilja.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 25 2016
Ingredienser
4 portioner
Mos
900 g mjölig potatis
2 dl mjölk
1 msk smör
salt och peppar
Rödlöksgremolata
1/2 rödlök
1/2 kruka persilja
1/2 citron
1 msk rödvinsvinäger
3 msk olivolja
Torsk
600 g torskfilé
Sallad
1/2 knippe rädisor
65 g mâchesallad
För alla
Rätten är fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd mjölk och matfett utan laktos.
Gör mjölkproteinfri: byt ut mjölk mot soja-, havre- eller risbaserad ersättningsprodukt. Använd mjölkfritt matfett.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1929 KJ / 461 kCal
Fett15 g
Salt2.5 g
Kolhydrater45 g
Protein34 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer