Torsk med ansjoviskräm
Denna fantastiska fiskrätt serveras tillsammans med den spännande smakbrytningen ansjoviskräm. Smörstekt torsk får sällskap av nykokt potatis och en fräsch sallad på tallriken. Som tillbehör gör du en läcker ansjoviskräm gjord på ansjovis, gräslök och crème fraiche.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 19 2016
Ingredienser
2 portioner
450 g amandinepotatis
Ansjoviskräm
55 g ansjovis
1/2 ask färsk gräslök
1 dl crème fraiche
peppar
Torsk
250 g rimmad torskfilé
1 msk smör
Grönsaker
1/2 förp babyplommontomater
1/2 påse mâchesallad
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2328 KJ / 556 kCal
Fett26.9 g
Salt2.42 g
Kolhydrater44.3 g
Protein31.6 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer