Torsk med ansjoviskräm

160
0
Torsk med ansjoviskräm

Denna fantastiska fiskrätt serveras tillsammans med den spännande smakbrytningen ansjoviskräm. Smörstekt torsk får sällskap av nykokt potatis och en fräsch sallad på tallriken. Som tillbehör gör du en läcker ansjoviskräm gjord på ansjovis, gräslök och crème fraiche.

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 19 2016

Torsk med ansjoviskräm

Ingredienser

2 portioner
450 g
amandinepotatis

Ansjoviskräm

55 g
ansjovis
1/2
ask färsk gräslök
1 dl
crème fraiche
-
peppar

Torsk

250 g
rimmad torskfilé
1 msk
smör

Grönsaker

1/2
förp babyplommontomater
1/2
påse mâchesallad

För alla

Rätten är fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd crème fraiche och matfett utan laktos.
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraiche till iMat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja). Använd mjölkfritt matfett.

Under 45 minuter

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

160

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 2328 KJ / 556 kCal
Fett 26.9 g
Salt 2.42 g
Kolhydrater 44.3 g
Protein 31.6 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept