Hoppa till sidans innehåll
UNDER 45 MIN | Enkel

Torsk med ansjoviskräm

Denna fantastiska fiskrätt serveras tillsammans med den spännande smakbrytningen ansjoviskräm. Smörstekt torsk får sällskap av nykokt potatis och en fräsch sallad på tallriken. Som tillbehör gör du en läcker ansjoviskräm gjord på ansjovis, gräslök och crème fraiche.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 19, 2016
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 2 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka potatisen.
  2. Ansjoviskräm: Häll av spadet från ansjovisen, hacka den och gräslöken grovt. Blanda med crème fraiche. Smaka av med peppar.
  3. Torsk: Stek torsken i smöret i en stekpanna ca 2 minuter på varje sida.
  4. Grönsaker: Dela tomaterna.
  5. Servera torsken med potatis, ansjoviskräm, tomater och sallad.

För alla

Rätten är fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd crème fraiche och matfett utan laktos.
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraiche till iMat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja). Använd mjölkfritt matfett.

Ingredienser

Portioner: 2
  • 450 g amandinepotatis
Ansjoviskräm
  • 55 g ansjovis
  • 1/2 ask färsk gräslök
  • 1 dl crème fraiche
  • peppar
Torsk
  • 250 g rimmad torskfilé
  • 1 msk smör
Grönsaker
  • 1/2 förp babyplommontomater
  • 1/2 påse mâchesallad
Lägg till i inköpslistan

Kupongen är laddad

Valfri krydda på små glas

10 % rabatt

Santa Maria 3-80 g

Mer info

Näringsvärde
Per portion

Energi 2328 kJ / 556 kCal

Klimatguide

0,7 - 1,4 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer