Torsk med ansjoviskräm

Betyg 3.1 av 5.
160 personer har röstat
0
Torsk med ansjoviskräm

Denna fantastiska fiskrätt serveras tillsammans med den spännande smakbrytningen ansjoviskräm. Smörstekt torsk får sällskap av nykokt potatis och en fräsch sallad på tallriken. Som tillbehör gör du en läcker ansjoviskräm gjord på ansjovis, gräslök och crème fraiche.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 19 2016

Torsk med ansjoviskräm

Ingredienser

2 portioner
450 g  amandinepotatis

Ansjoviskräm

55 g  ansjovis
1/2   ask färsk gräslök
1 dl  crème fraiche
peppar

Torsk

250 g  rimmad torskfilé
1 msk  smör

Grönsaker

1/2   förp babyplommontomater
1/2   påse mâchesallad

För alla

Rätten är fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd crème fraiche och matfett utan laktos.
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraiche till iMat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja). Använd mjölkfritt matfett.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.1 av 5.
160 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi2328 KJ / 556 kCal
Fett26.9 g
Salt2.42 g
Kolhydrater44.3 g
Protein31.6 g

Klimatguide

0 - 0,5 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

Torsk med krasse- och ansjovissås
Betyg 4 av 5.
2 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Torsk med dill- och ansjovissås
Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Ansjovispanerad torsk
Betyg 3.5 av 5.
11 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Under 30 min att tillaga
Ugnsbakad torsk med ansjovissås och sparris
Betyg 3.4 av 5.
67 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Ansjovisbakad torsk med dill
Betyg 3.8 av 5.
11 personer har röstat
Under 45 min att tillaga