Torsk med dragon, rödbetor och brynt smör
En tilltalande fiskrätt med mycket smak från dragon, rödbetor och brynt smör. Rödbetorna steks tillsammans med löken där dragon och kapris sällskapar. En storslagen blandning till den ugnskokta torsken. Som pricken över i ringlas brynt smör över och ger en nötig karaktär.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 3 2016
Ingredienser
4 portioner
900 g delikatesspotatis
500 g förkokta rödbetor
1 kruka dragon
2 msk kapris
600 g torskfilé
salt och peppar
1 rödlök
50 g smör
65 g machésallad
För alla
Rätten är fri från gluten och ägg.
Innehåller laktos och mjölkprotein.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1927 KJ / 460 kCal
Fett11.6 g
Salt2.57 g
Kolhydrater52.8 g
Protein34.3 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentar
En amerikansk smörig chardonnay till denna, gärna noble vines, blir perfekt
Jennifer
2020-05-30