Torsk med rödbetor och senapskräm
Bjud familjen på en fräsch och välsmakande torskrätt. De söta rödbetorna gifter sig fint med senapskrämen som du enkelt gör på crème fraiche. När torsken är klar i ugnen serverar du den med de varma betorna, senapskrämen, kokt potatis och mâchesallad. Strössla slutligen över lite nötmix för fin sälta och krisp!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 14 2021
Ingredienser
4 portioner
900 g delikatesspotatis
500 g förkokta rödbetor
1 msk smör
Fisk
ca 600 g torskryggfilé
salt
peppar
Senapskräm
2 dl crème fraiche
1 1/2 msk dijonsenap
Till servering
1/2 dl nötmix
65 g mâchesallad
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2577 KJ / 615 kCal
Fett26 g
Salt2.16 g
Kolhydrater55 g
Protein36 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Supergott
Emma karin
2021-11-24God smak
Ingela
2021-08-02Potatis var överkurs, tog mer rödbetor istället, och jag skippade nötter
Elisabeth
2021-03-17