Torsk med rödbetor och senapskräm

8
2
Torsk med rödbetor och senapskräm

Bjud familjen på en fräsch och välsmakande torskrätt. De söta rödbetorna gifter sig fint med senapskrämen som du enkelt gör på crème fraiche. När torsken är klar i ugnen serverar du den med de varma betorna, senapskrämen, kokt potatis och mâchesallad. Strössla slutligen över lite nötmix för fin sälta och krisp!

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 17 2020

Torsk med rödbetor och senapskräm

Ingredienser

4 portioner
900 g
delikatesspotatis
500 g
förkokta rödbetor
1 msk
smör

Fisk

ca 600 g
torskryggfilé
-
salt
-
peppar

Senapskräm

2 dl
crème fraiche
1 1/2 msk
dijonsenap

Till servering

1/2 dl
nötmix
65 g
mâchesallad

För alla

Kontrollera innehållet i nötmixen.
Rätten är fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd matfett och crème fraiche utan laktos.
Gör mjölkproteinfri: använd mjölkfritt matfett. Byt ut crème fraichen mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt.
Under 45 minuter

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

8

Kommentarer

Olle

9/14/2020

Strålande gott! Lade till stekta morötter istället för potatis o det blev som en tavla på tallriken. Supergott!

Inger

5/4/2018

Rödbetor o fisk o nötter, konstigt men var faktiskt väldigt gott:)

Näringsvärde per portion

Energi 2577 KJ / 615 kCal
Fett 26 g
Salt 2.16 g
Kolhydrater 55 g
Protein 36 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept