Smörstekt spätta med romescosås

7
1
Smörstekt spätta med romescosås

En ljuvlig smörstekt spättafilé som serveras med en smakrik romescosås gjord på grillad paprika, mandel och vitlök. Den orangea såsen tillför både underbar smak och färg. Servera fisken och såsen med nykokt potatis. Strössla över de små mâchesalladsbladen och du har en vacker och god middag.

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 2 2017

Smörstekt spätta med romescosås

Ingredienser

2 portioner
450 g
delikatesspotatis

Sås

1/2
vitlöksklyfta
1
burk grillad paprika (à 290 g)
1/2 dl
rostade mandelspån
1 tsk
rödvinsvinäger
1/2 krm
cayennepeppar
-
salt

Fisk

300 g
spättafilé
-
salt och peppar
1 tsk
smör

Till servering

1/2
påse mâchesallad (à 65 g)

För alla

Rätten är fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfritt matfett.
Gör mjölkproteinfri: använd matfett utan laktos.

Gör så här

Tips

Rosta mandeln gyllene i en torr panna innan den mixas i såsen.

Vad tyckte du om receptet?

7

Kommentar

Anne

2016-10-18

Fantastiskt gott! Fräscht och superenkelt! Jag panerade fisken i grahamsmjöl för lite frasigare yta.

Näringsvärde per portion

Energi 2930 KJ / 705 kCal
Fett 37.7 g
Salt 4.19 g
Kolhydrater 47 g
Protein 40.4 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept