Smörstekt spätta med romescosås
En ljuvlig smörstekt spättafilé som serveras med en smakrik romescosås gjord på grillad paprika, mandel och vitlök. Den orangea såsen tillför både underbar smak och färg. Servera fisken och såsen med nykokt potatis. Strössla över de små mâchesalladsbladen och du har en vacker och god middag.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 3 2023
Ingredienser
2 portioner
450 g delikatesspotatis
Sås
1/2 vitlöksklyfta
1 förp grillad paprika (à 200 g)
1/2 dl rostade mandelspån
1 tsk rödvinsvinäger
1/2 krm cayennepeppar
salt
Fisk
300 g spättafilé
salt
peppar
1 tsk smör
Till servering
1/2 förp mâchesallad (à 65 g)
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1912 KJ / 456 kCal
Fett12 g
Salt1 g
Kolhydrater40 g
Protein40 g
Klimatguide
1,40 - 2,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Paprikaröran är toppen!
Stig
2024-09-18Såsen är helt magisk!
Lisa
2022-10-04Fantastiskt gott! Fräscht och superenkelt! Jag panerade fisken i grahamsmjöl för lite frasigare yta.
Anne
2016-10-18