Ugnsbakad torsk med rödbetor och brynt smörkräm

Betyg 4.6 av 5.40 personer har röstat
Receptet har 3 kommentarer
Ugnsbakad torsk med rödbetor och brynt smörkräm

Imponera med den här eleganta rätten med ugnsbakad torsk och rödbetor. Att tillaga fisk i ugnen är ett utmärkt sätt att hålla den saftig, och gör dessutom rätten lättlagad eftersom mycket sköter sig själv. Till den här torsken serveras en utsökt kräm på brynt smör och crème fraiche.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 48 2016

Ugnsbakad torsk med rödbetor och brynt smörkräm

Ingredienser

2 portioner
450 g delikatesspotatis
500 g förkokta rödbetor
ca 350 g torskfilé
salt
peppar
1 tsk olja
2 msk solrosfrön

Smörkräm

1/2 ask färsk gräslök (à 20 g)
25 g smör
1 dl crème fraiche
65 g mâchesallad

Gör så här

00:08:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

3 st
  • Godare att hälla det brynta smöret över fisken och ha den vita såsen bredvid.

    Elin

  • Mums så gott!

    Anneli

  • Gör dubbelt med sås. Den gick åt direkt för den var såå god.

    Åsa

Näringsvärde per portion

Energi3334 KJ / 797 kCal
Fett35.3 g
Salt2.82 g
Kolhydrater67.1 g
Protein46.3 g

Klimatguide

1,40 - 2,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

  • Torsk med rödbetor och senapskräm
    Betyg 4.5 av 5.22 personer har röstat
    Receptet har 5 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Smörstekt spätta med romescosås
    Betyg 3.6 av 5.9 personer har röstat
    Receptet har 3 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Matjesbakad torsk med dillsås
    Betyg 3.7 av 5.13 personer har röstat
    Receptet har 6 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad