Ugnsbakad torsk med paprika

25
13
Ugnsbakad torsk med paprika

Torsk i ugn är en klassiker! Men här äts den inte med potatis utan med nykokt ris. Och för att den ska bli lite extra krämig gör du en sås av crème fraiche, med smak av saffran & tomat, vilket passar utmärkt till fisk. För att få in lite extra färg adderar du några paprikabitar innan servering.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 46 2021

Ugnsbakad torsk med paprika

Ingredienser

4 portioner
4 port ris
4 port torskfilé
2 dl crème fraiche saffran & tomat
2 röda paprikor

Att ha hemma

salt
peppar
1 1/2 dl mjölk
1 msk majsstärkelse

För alla

Fri från gluten och ägg. Innehåller laktos och mjölkprotein.

Gör så här

Tips

Lägg paprikan på torsken och låt steka med i gratängen.

Vad tyckte du om receptet?

25

Kommentarer

Louise

2021-11-22

Mums lättlagad mat som känns bra i kroppen. Fin kvalitet på torsken, brukar se till att få bort så mycket vatten som möjligt fr fisken. Lagar den m ris eller potatis. Har den gärna fler ggr i kassen!

Stina

2021-11-21

Nja inte alls vår smak

Pernilla

2021-11-17

Saffran i mat? Fy såå vidrigt, blev att snöra allt och laga annan mat ....