UNDER 45 MIN | Enkel 15 min i köket

Ugnsbakad torsk med paprika

Torsk i ugn är en klassiker! Men här äts den inte med potatis utan med nykokt ris. Och för att den ska bli lite extra krämig gör du en sås av crème fraiche, med smak av saffran & vitlök, vilket passar utmärkt till fisk. För att få in lite extra färg adderar du några paprikabitar innan servering.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 38, 2020
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Tina torsken.
  2. Sätt ugnen på 225°C.
  3. Koka riset enligt anvisningen på förpackningen.
  4. Lägg torsken i en ugnssäker form och krydda med salt och peppar.
  5. Koka upp crème fraiche, mjölk och majsstärkelse och häll över torsken. Sätt in formen mitt i ugnen 10-15 minuter.
  6. Dela, kärna ur och skär paprikorna i bitar.
  7. Servera gratängen med paprika och ris.

För alla

Fri från gluten och ägg. Innehåller laktos och mjölkprotein.

Tips

Lägg paprikan på torsken och låt steka med i gratängen.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 4 port ris
  • 4 port torskfilé
  • 2 dl crème fraiche saffran & vitlök
  • 2 röda paprikor
Att ha hemma
  • salt
  • peppar
  • 1 1/2 dl mjölk
  • 1 msk majsstärkelse