Ugnsbakad torsk med paprika

16
8
Ugnsbakad torsk med paprika

Torsk i ugn är en klassiker! Men här äts den inte med potatis utan med nykokt ris. Och för att den ska bli lite extra krämig gör du en sås av crème fraiche, med smak av saffran & vitlök, vilket passar utmärkt till fisk. För att få in lite extra färg adderar du några paprikabitar innan servering.

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 47 2020

Ugnsbakad torsk med paprika

Ingredienser

4 portioner
4
port ris
4
port torskfilé
2 dl
crème fraiche saffran & vitlök
2
röda paprikor

Att ha hemma

-
salt
-
peppar
1 1/2 dl
mjölk
1 msk
majsstärkelse

För alla

Fri från gluten och ägg. Innehåller laktos och mjölkprotein.

Under 45 minuter

Gör så här

Tips

Lägg paprikan på torsken och låt steka med i gratängen.

Vad tyckte du om receptet?

16

Kommentarer

Britt-marie

11/20/2020

Super god

Maria

11/18/2020

Hur fungerar denna rätt som matlåda? Eller är det bäst att äta den direkt vid tillagning?

Redaktionen ICAse

1/15/2021

Hej Maria! Ursäkta sent svar. Den funkar fint som matlåda också. Ser den inte så rolig ut när du har värmt den dagen efter så lite frön eller sallad på toppen piffar upp den så att även ögonen äter gott! 😉

Matilda

11/18/2020

Jättegott! Jag hade i lite extra saffran i såsen, det kan starkt rekommenderas. Mycket enkelt och hela familjen tyckte om det. En perfekt vardagsrätt som absolut kommer göras igen.

Testa liknande recept