Ugnsbakad torsk med paprika
Torsk i ugn är en klassiker! Men här äts den inte med potatis utan med nykokt ris. Och för att den ska bli lite extra krämig gör du en sås av crème fraiche, med smak av tomat och basilika, vilket passar utmärkt till fisk. För att få in lite extra färg adderar du några paprikabitar innan servering.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 21 2023
Ingredienser
4 portioner
4 port ris
4 port torskfilé
salt
peppar
2 dl crème fraiche tomat & basilika
1 1/2 dl mjölk
1 msk majsstärkelse
2 röda paprikor
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2047 KJ / 488 kCal
Fett16 g
Salt2 g
Kolhydrater55 g
Protein30 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Fick väl godkänt av sambo och kräsen 3åring. Använde dock créme fraiche med smak av tomat & basilika då de inte hade den som receptet sa.
Sandra
2024-02-05La till lite matlagningsgrädde, tomat puré, pressad citron, dill och riven ost på toppen. Blev kanon gott!
Anna
2023-01-28Mums lättlagad mat som känns bra i kroppen. Fin kvalitet på torsken, brukar se till att få bort så mycket vatten som möjligt fr fisken. Lagar den m ris eller potatis. Har den gärna fler ggr i kassen!
Louise
2021-11-22