Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 30 MIN | Enkel 15 min i köket

Snabb fiskgratäng med osttäcke

Fiskgratäng som går snabbt, ja du hörde rätt! Här lägger du fina torskfiléer i en form och toppar med crème fraiche, lite paprikapulver, riven ost och ströbröd. In i ugnen och vips så har du en härlig rätt att avnjuta tillsammans med kokt potatis och gurkstavar.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 16, 2019
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Tina fisken om fryst används.
  2. Sätt ugnen på 225˚C.
  3. Koka potatisen.
  4. Lägg fisken i en ugnssäker form. Salta.
  5. Bred över crème fraichen och salta och peppra över. Strö över paprikapulver och ost. Toppa med ströbröd. Sätt in i ugnen 10-15 minuter, eller tills fiskens innertemperatur är 54˚C. 
  6. Skär gurkan i stavar.
  7. Servera gratängen med potatis och gurka.

För alla

Fri från ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfritt ströbröd.
Gör laktosfri: välj laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraiche till mjölkproteinfri ersättningsprodukt. Välj mjölkproteinfritt ostalternativ.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 900 g potatis
  • 600 g torskfilé
  • 2 dl lätt crème fraiche
  • 150 g gratängost
  • 1 gurka
Att ha hemma
  • salt
  • peppar
  • 1 tsk paprikapulver
  • 1 msk ströbröd
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2295 kJ / 547 kCal

Klimatguide

1,4 - 2,4 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer