Fiskgratäng med pesto och tomat

14
8
Fiskgratäng med pesto och tomat

Ibland kan inspirationen kring middagsfisken sina, och tur är väl det att enkla veckan finns! Här tillagas torskfilén ihop med en pastasås med smaker från härlig pesto i ugn, och det serveras med kokt potatis. Ät ihop med syrliga tomater. Smaklig måltid!

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 20 2021

Fiskgratäng med pesto och tomat

Ingredienser

4 portioner
600 g
torskfilé
900 g
potatis
1
förp pastasås pesto eller pastasås med tomat och crème fraiche (à ca 4 dl)
1/2
förp plommontomater (à 500 g)

Att ha hemma

salt
peppar

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på peston.
Fri från gluten (förutsatt att glutenfritt bröd serveras till). Innehåller laktos och mjölkprotein.
Gör äggfri: känsliga äggallergiker bör välja en pesto utan parmesan som innehåller konserveringsämnet E1105 Lysozym.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

14

Kommentarer

Louise

2021-05-25

Blandade i pesto i dillsåsen, kryddade ganska mycket. Enkelt och gott men skulle ha tinat upp filéerna helt samt torkat av dom lite. Såsen blev lite vattning.

Elaine

2021-03-10

Pastasåsen var inte god

Jenny

2021-03-04

Pestosåsen blev tyvärr utbytt mot tomatsås så rätten blev inte alls vad vi hoppats på.

Näringsvärde per portion

Energi 1830 KJ / 439 kCal
Fett 11 g
Salt 2.9 g
Kolhydrater 47 g
Protein 35 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept