Fiskgratäng med pesto och tomat
Ibland kan inspirationen kring middagsfisken sina, och tur är väl det att enkla veckan finns! Här tillagas torskfilén ihop med en pastasås med smaker från härlig pesto i ugn, och det serveras med kokt potatis. Ät ihop med syrliga tomater. Smaklig måltid!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 20 2021
Ingredienser
4 portioner
600 g torskfilé
900 g potatis
1 förp pastasås pesto eller pastasås med tomat och crème fraiche (à ca 4 dl)
1/2 förp plommontomater (à 500 g)
Att ha hemma
salt
peppar
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1830 KJ / 439 kCal
Fett11 g
Salt2.9 g
Kolhydrater47 g
Protein35 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Blandade i pesto i dillsåsen, kryddade ganska mycket. Enkelt och gott men skulle ha tinat upp filéerna helt samt torkat av dom lite. Såsen blev lite vattning.
Louise
2021-05-25Pastasåsen var inte god
Elaine
2021-03-10Pestosåsen blev tyvärr utbytt mot tomatsås så rätten blev inte alls vad vi hoppats på.
Jenny
2021-03-04