Hoppa till sidans innehåll
UNDER 30 MIN | Enkel 15 min i köket

Fiskgratäng med saffran och tomat

Hemligheten till den här snabblagade fiskgratängen är en crème fraiche smaksatt med saffran och tomat. Bre den över fisken, salta och peppra och sätt in i ugnen i 20 minuter. Servera med kokta ärtor och kokt potatis. Svårare behöver det inte vara att få en riktigt god fiskgratäng!

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 48, 2019
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Tina fisken om fryst används.
  2. Sätt ugnen på 200°C.
  3. Koka potatisen.
  4. Lägg fisken i en ugnsform och krydda med salt och peppar. Bred över crème fraichen och sätt in mitt i ugnen tills innertemperaturen på fisken är 56°C, ca 20 minuter.
  5. Koka ärterna enligt anvisningen på förpackningen.
  6. Servera fisken med potatis och ärter.

För alla

Fri från gluten och ägg.
Innehåller laktos och mjölkprotein.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 900 g potatis
  • 600 g torskfilé
  • 2 dl crème fraiche med saffran och tomat
  • 1/2 förp frysta ärter (à 600 g)
Att ha hemma
  • salt
  • peppar
Lägg till i inköpslistan

Kupongen är laddad

Valfri krydda på små glas

10 % rabatt

Santa Maria 3-80 g

Mer info

Näringsvärde
Per portion

Energi 2012 kJ / 479 kCal

Klimatguide

0,7 - 1,4 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer