Fiskgratäng med saffran och tomat

14
4
Fiskgratäng med saffran och tomat

Hemligheten till den här snabblagade fiskgratängen är en crème fraiche smaksatt med saffran och tomat. Bre den över fisken, salta och peppra och sätt in i ugnen i 20 minuter. Servera med kokta ärtor och kokt potatis. Svårare behöver det inte vara att få en riktigt god fiskgratäng!

Ett recept från:
ICAs matkasse v 48 2019

Fiskgratäng med saffran och tomat

Ingredienser

4 portioner
900 g potatis
600 g torskfilé
2 dl crème fraiche med saffran och tomat
1/2 förp frysta ärtor (à 600 g)

Att ha hemma

salt
peppar

För alla

Fri från gluten och ägg.
Innehåller laktos och mjölkprotein.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

14

Kommentarer

Bo arne

2021-12-06

Jättegod fisk! Man behåller mer av vitaminerna i potatisen om man kokar den med skalet på, så det skulle jag rekommendera.

Hans

2021-03-26

Mums!

Malin

2019-12-09

Gjorde potatismos av potatisen istället. Fisken blev jättegod! Lite extra salt på tallriken kan behövas, men ändå helt ok utan.

Näringsvärde per portion

Energi 2012 KJ / 479 kCal
Fett 14 g
Salt 2 g
Kolhydrater 48 g
Protein 36 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden