Fiskgratäng med saffran och tomat

Betyg 3.6 av 5.
14 personer har röstat
4
Fiskgratäng med saffran och tomat

Hemligheten till den här snabblagade fiskgratängen är en crème fraiche smaksatt med saffran och tomat. Bre den över fisken, salta och peppra och sätt in i ugnen i 20 minuter. Servera med kokta ärtor och kokt potatis. Svårare behöver det inte vara att få en riktigt god fiskgratäng!

Ett recept från:
ICAs matkasse v 48 2019

Fiskgratäng med saffran och tomat

Ingredienser

4 portioner
900 g potatis
600 g torskfilé
salt
peppar
2 dl crème fraiche
1/2 g saffran
1 msk tomatpuré
1/2 förp frysta ärtor (à 600 g)

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.6 av 5.
14 personer har röstat

Kommentarer

Jättegod fisk! Man behåller mer av vitaminerna i potatisen om man kokar den med skalet på, så det skulle jag rekommendera.

Bo arne

2021-12-06

Mums!

Hans

2021-03-26

Gjorde potatismos av potatisen istället. Fisken blev jättegod! Lite extra salt på tallriken kan behövas, men ändå helt ok utan.

Malin

2019-12-09

Näringsvärde per portion

Energi2012 KJ / 479 kCal
Fett14 g
Salt2 g
Kolhydrater48 g
Protein36 g

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

Fiskgratäng med dill- och citronsås
Betyg 2.7 av 5.
10 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Fiskgratäng med pesto och tomat
Betyg 2.6 av 5.
14 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Fiskgratäng och gurka
Betyg 4.1 av 5.
9 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Fiskgratäng och potatis
Betyg 3.7 av 5.
39 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Fröstekt torsk med rosa sås och ärter
Betyg 2.2 av 5.
5 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Gratinerad kassler med vitlök
Betyg 3.7 av 5.
72 personer har röstat
Under 30 min att tillaga