Fiskgratäng med saffran och tomat
Hemligheten till den här snabblagade fiskgratängen är en crème fraiche smaksatt med saffran och tomat. Bre den över fisken, salta och peppra och sätt in i ugnen i 20 minuter. Servera med kokta ärtor och kokt potatis. Svårare behöver det inte vara att få en riktigt god fiskgratäng!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 48 2019
Ingredienser
4 portioner
900 g potatis
600 g torskfilé
salt
peppar
2 dl crème fraiche
1/2 g saffran
1 msk tomatpuré
1/2 förp frysta ärtor (à 600 g)
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2012 KJ / 479 kCal
Fett14 g
Salt2 g
Kolhydrater48 g
Protein36 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Jättegod fisk! Man behåller mer av vitaminerna i potatisen om man kokar den med skalet på, så det skulle jag rekommendera.
Bo arne
2021-12-06Mums!
Hans
2021-03-26Gjorde potatismos av potatisen istället. Fisken blev jättegod! Lite extra salt på tallriken kan behövas, men ändå helt ok utan.
Malin
2019-12-09